Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Καλακίκος ζητά από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις εξαγγελίες για το Σουφλί
«Η ανασυγκρότηση του Έβρου είναι μία οφειλή "ληξιπρόθεσμου χαρακτήρα", που χρήζει άμεσης διευθέτησης και ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσες και γενναίες πολιτικές αποφάσεις», τόνισε ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, στην τοποθέτησή του κατά την τελευταία, 4η συνεδρίαση της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ στη Δαδιά, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου και του επιτελικού στελέχους της Επιτροπής, προέδρου του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρου Μπένου.
Ο κ. Καλακίκος τόνισε επίσης πως μέσα σε 34 χρόνια έχουν συσταθεί δύο Διακομματικές Επιτροπές για την Ανάπτυξη της Θράκης και μία Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, συνεπώς «είτε πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα είτε να ομολογήσουμε την αποτυχία τους...», ανέφερε συγκεκριμένα.
Ειδικά για τον δήμο Σουφλίου, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών του ίδιου του Πρωθυπουργού, όπως υπογράμμισε, για το Dadia Pass, τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος στο Σουφλί, τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ για τις ειδικότητες της Υλοτομίας και των Χειριστών Μηχανημάτων και τη σύσταση περιφερειακού ταμείου αντισταθμιστικών από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προς τους δήμους με περιοχές NATURA.
Τέλος, αναφερόμενος στους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους και τους αγρότες που επλήγησαν άμεσα και έμμεσα από τις πυρκαγιές, τόνιζε πως «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή η στήριξή τους».
- Η πρώτη "Ροζ πανσέληνος" της χρονιάς: Σήμερα το εντυπωσιακό φαινόμενο!
(24-04-2024) - Το 2% στις πανελλήνιες για υποψήφιους από Έβρο και Θεσσαλία, δεν αφορά σε μόρια, αλλά σε επιπλέον θέσεις εισαγωγής
(24-04-2024) - Betsson Greece: Ένας νόμιμος bookmaker
(24-04-2024) - Εντυπωσιακές διακρίσεις για δύο μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
(24-04-2024) - «Γίνε Σύμβουλος για μια Μέρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας
(24-04-2024)