Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κούκος... αηδόνι μας βγαίνει η μηδενική τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο κούκος... αηδόνι μας βγαίνει η μηδενική τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αλεξανδρούπολης

11-03-2022

Η ανύπαρκτη πολιτική διαχείριση, η αδιαφορία σε συνδυασμό με την πολιτική απειρία έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση του σπάνιου τουριστικού προϊόντος που ονομάζεται “ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ” που είχε στα χέρια του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διαθέτει (τρομάρα του) μια δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με το “μαγικό” όνομα: “Τ.Ι.Ε.Δ.Α” “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ”.

Φάρσα, κωμωδία η τραγωδία; Μάλλον το 3ο.

  1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ σίγουρα δεν είναι, διότι δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα αλλά ούτε και δράση σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

  2. ΙΑΜΑΤΙΚΗ σίγουρα δεν είναι. Σίγουρα είναι ΑΝΤΙ-ΙΑΜΑΤΙΚΗ διότι η διοίκηση της είναι ιστορικά υπεύθυνη για το κλείσιμο και την καταστροφή των Ιαματικών Λουτρών Τραιανούπολης. Ενός πολύτιμου δώρου της Φύσης στον τόπο μας. Το κατάφεραν και αυτό οι ανίκανοι.

  3. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ σίγουρα δεν είναι, διότι ακούσαμε πρόσφατα τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Βασίλη Δέλκο σε συνέντευξη του, να ομολογεί ότι δεν γνωριζει πόσους πελάτες έχει και πόσους εργαζόμενους. Αποκρύπτουν επιμελώς από τους Δημότες ότι το αίτημα ένταξης τους στον Αναπτυξιακό Νόμο για τον Τουρισμό απερρίφθη. Μιλάμε για εκείνες τις δεκάδες χιλιάδες ευρω που ψήφισε και έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής σε επένδυση άνω των 500.000 €. Πάει και αυτή. “Πέταξε” όπως και πολλά άλλα πουλάκια.

Με δικαιολογίες, υπεκφυγές, ανύπαρκτες στρατηγικές, σχεδιασμούς και γενικά μια παντελή αδράνεια σε τουριστικό επίπεδο οι κύριοι Βασίλης Δέλκος (πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ) και Παναγιώτης Αγγελίδης (Αντιπρόεδρος) είναι οι πολιτικά υπεύθυνοι για το χάλι της τελευταίας διετίας (ίσως και τριετίας) των λιγοστών Τουριστικών Υποδομών του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Αγγελίδης επειδή διέγραψε μια “λαμπρή αναπτυξιακή πορεία” σαν Αντιπρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τον επιβράβευσε κάνοντας τον και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ για να την σώσει και αυτήν.

Πάνω σε αυτήν την υπάρχουσα κατάσταση τοποθετήθηκε και η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη "Πόλη και Πολίτες" και αποδίδει με αριθμούς την θλιβερή πραγματικότητα και συγκεκριμένα πόσο κόστισε στους δημότες της Αλεξανδρούπολης το τουριστικό "σφράγισμα" του δήμου.

46.035 μας κόστισαν λοιπόν οι δύο καθ' ύλην αρμόδιοι. 46.035 για να κλείσουν τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης, να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση το camping του δήμου Αλεξανδρούπολης, να διακοπεί η Γιορτή Κρασιού καθώς όπως δήλωσε ο κ. Δέλκος σε ραδιοφωνική εκπομπή δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί «αυτό το πανηγύρι, είτε το επιτρέπουν τα μέτρα για τον covid είτε όχι» αλλά και να χάσουμε την "Γαλάζια σημαία" από παραλία επειδή δεν πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος.

Οι πολίτες απορούν. Αυτοί οι 2 κύριοι νιώθουν υπερήφανοι που καταφεραν να κλείσουν σε μια νυχτα αυτο τον πολύτιμο πόρο για τον Δήμο μας;

Για πολλές 10ετίες οι κάτοικοι των Λουτρών, της Τραιανούπολης θυμούνται χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο από την Ελλάδα και το εξωτερικό να επισκέπτονται τα Ιαματικά Λουτρά και να απολαμβάνουν την θεραπεία πολλών προβλημάτων.

Ακολουθεί μέρος της ανάρτησης της παράταξης "Πόλη και Πολίτες"

"Μπράβο Δέλκο και Αγγελίδη! Είστε εργατικοί! Για να δούμε πόσο μας στοιχίσατε μέχρι τώρα.

ΔΕΛΚΟΣ
27 μήνες Χ1.065,00€ μικτά μισθοί = 28.755,00€

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
27 μήνες Χ 640€ μικτά μισθοί =17.280€


Σύνολο:28.755€+17.280€ = 46.035€

Δηλαδή βρε αθεόφοβοι γι' αυτήν την φοβερή υπερπροσπάθεια σας, σας πληρώσαμε 46.035 €!"

Εδώ το τρομερό δεν είναι η αντιπολίτευση και η αντιπαράθεση, αλλά η αδράνεια και η ανυπαρξία βούλησης για εξέλιξη και τουρισμό.

Η δημοτική αρχή απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα και συνεχίζει να δαπανά απίστευτα χρηματικά ποσά για το τίποτα και το δήθεν.

Εκτός από τους μισθούς ξέρετε πόσα ακόμα χρήματα έχουν "πεταχτεί" σε εταιρείες που κάνουν πως προωθούν τις ομορφιές του τόπου μας;

Σ.Κ.