Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός επιθεωρεί τις εργασίες για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής.
Ο πρωθυπουργός επιθεωρεί τις εργασίες για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο Πρωθυπουργός στην Κομοτηνή - Ενημερώθηκε επί τόπου για τις εργασίες κατασκευής του νέου νοσοκομείου (video)

15-05-2024

Το εργοτάξιο κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Το θέμα νέου νοσοκομείου ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την Κομοτηνή, αφού το υφιστάμενο "Σισμανόγλειο" είναι από τα παλαιότερα που έχουν μείνει εν λειτουργία στην Ελλάδα, με κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα.

VW Τερζενίδης

Το υπό ανέγερση νοσοκομείο θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών, με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, ενώ στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του ο αριθμός εργαζομένων θα αυξηθεί κατά 200 περισσότερους από το σημερινό δυναμικό.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που με δικές του δωρεές κατασκεύαζονται τα νέα νοσοκομεία στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη και το παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα:

"Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες εθνικές ευαισθησίες.

Μάλιστα, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο Erdoğan, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού και του μουσουλμανικού πληθυσμού".

Αμέσως μετά ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου άρχισε πρόσφατα η εκπαίδευση του πρώτου σώματος Δικαστικής Αστυνομίας.

Αυτός ο νέος θεσμός θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, την ασφάλεια στις δικαστικές συνεδριάσεις, τη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και την υποστήριξη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών κατά τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων, αποδεσμεύοντας έτσι αστυνομικούς που σήμερα επωμίζονται αυτά τα καθήκοντα.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε με επίσκεψη στο κέντρο της Κομοτηνής, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και παρακολούθησε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Θράκης.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού: