Σήμερα είναι: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

O Στέλιος Κούλογλου στην Αλεξανδρούπολη με το ντοκιμαντέρ «La strategia»

O Στέλιος Κούλογλου στην Αλεξανδρούπολη με το ντοκιμαντέρ «La strategia»

13-02-2020

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, προκειμένου να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Τηλεόρασης «La Strategia» για τo σκάνδαλο Novartis.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην Αλεξανδρούπολη, στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, στις 12.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, όπου εκεί ο Ευρωβουλευτής θα συνομιλήσει με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στα άδυτα της Novartis με βίντεο ντοκουμέντα στελεχών της, αλλά και συνεντεύξεις προστατευόμενων μαρτύρων, που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και ξετυλίγουν τις παράνομες πρακτικές της ελβετικής εταιρείας. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε, με την έρευνά τους ξεκλειδώνουν τη «Στρατηγική» της Novartis διαπιστώνοντας πως πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Ελβετία και ΗΠΑ και τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση της Novartis, διεθνώς, αλλά κυρίως στην Ελλάδα που είχε επιλεγεί ως χώρα αναφοράς για τις τιμές των φαρμάκων της παγκοσμίως, προστίθενται στη μακρά λίστα των στοιχείων που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποκαλύπτουν τα προγράμματα χρηματισμού γιατρών, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, αλλά και τον ρόλο των κυβερνητικών αξιωματούχων.