Σήμερα είναι: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι 5 Νεομάρτυρες Σαμοθράκης γίνονται ταινία: «μια εξαιρετική προβολή για τον τόπο μας»

Οι 5 Νεομάρτυρες Σαμοθράκης γίνονται ταινία: «μια εξαιρετική προβολή για τον τόπο μας»

26-03-2019

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα έχει αναλάβει ο Σύλλογος Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης, με σκοπό την προβολή του νησιού του Έβρου.

Πρόκειται για τη δημιουργία ταινίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η ζωή των 5 Νεομαρτύρων Σαμοθράκης, τόσο ο βίος όσο και το μαρτύριό τους.

Η δημιουργία της ταινίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, αλλά και αμφότερων των Δημοτικών Αρχών των Δήμων.

Την έγκριση σύναψης Κοινής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Σαμοθράκης και του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου για την πρόθεση πραγματοποίησης πολιτιστικού δρώμενου μέσω κινηματογραφικής ταινίας, πρόκειται εισηγηθεί ο Βαγγέλης Λαμπάκης κατά την επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως είναι μια πολύ καλή προβολή για τον τόπο μας.  

«Είναι μια καλή προβολή για τον τόπο μας. Εμείς ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο και φυσικά αφού πρόκειται για κάτι με εκκλησιαστικό περιεχόμενο, το στηρίζουμε», δηλώνει ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας της ταινίας ανήκει στο πολιτιστικό σωματείο "Εκ κίνηση".

Μαρίνα Κριτού

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ