Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
JOY Δερέμπεης μικρό ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι δηλώσεις του αν. Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα από τους Κήπους.

Οι δηλώσεις του αν. Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα από τους Κήπους.

29-10-2015

Στον Έβρο βρέθηκε στα πλαίσια του Εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, αφού παρακολούθησε τη παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο της γέφυρας στους Κήπους του Έβρου, όπου συνομίλησε με τους Έλληνες σκοπούς της γέφυρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

«Είμαστε με εκείνους τους ανθρώπους, με εκείνα τα παιδιά του λαού μας τα οποία είναι στην πρώτη-πρώτη γραμμή και έχουνε και την καρδιά και ενσαρκώνουν, με τις δυσκολίες τους, με τα προβλήματά τους, μια πίστη και μια ελπίδα στο μέλλον. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου έχει καθήκον να βοηθήσει ώστε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να φτιάξουμε μια καινούρια Ελλάδα, να φτιάξουμε μια νέα κατάσταση δημιουργίας», δήλωσε μετά απο την επίσκεψή του ο κ. Βίτσας, ενώ πρόσθεσε «Να ξέρετε ότι είναι κόσμημα για την Ελλάδα και πρέπει να φροντίσουμε όλο και περισσότερο για την κοινωνία του Έβρου, για το λαό του Έβρου που εκπροσωπεί και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Σε μια διαδικασία ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς, αλλά και σιγουριάς ότι δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω απ’ τα δίκαια και τα δικαιώματά μας».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ” στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρακολούθησε ενα πεντάλεπτο demo στο κέντρο εξομοιωτών αρμάτων LEO2 HEL, στα οποία εκπαιδεύονται και αυτή την περίοδο αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής στρατηγικής συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. 

Τον κ. Βίτσα συνόδευαν ο διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος.