Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia

Οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia

27-08-2017

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 2 Σεπτεμβρίου και 3 Σεπτεμβρίου 2017, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Δείτε το πρόγραμμα: 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – Νομαρχείο
10:00 Δραστηριότητα – Παιχνίδι για παιδιά "Ταξιδεύοντας στο χρόνο" σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης

VIA EGNATIA RUN
Αγώνας δρόμου στα χνάρια της Ιστορίας και τις Αρχαίας Εγνατίας Οδού
18:30 Ημιμαραθώνιος 21.097 μ . Αφετηρία Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά Τραιανούπολης
19:00 Λαικός αγώνας –Δυναμικό Βάδισμα 3.500 μ. , Αφετηρία Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης
19:00 Αγώνας δρόμου 800 μ , για παιδιά και ΑμεΑ, Αφετηρία Κτίριο Π.Ε Εβρου Τερματισμός αγώνων –ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ Αλεξανδρούπολης

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
17:30 Εκπαιδευτικές δράσεις "Ζώντας στο χθες και στο σήμερα στη VIA EGNATIA" σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ
20:00 Χορογραφίες σε ρυθμούς Via Egnatia από το Πολιτιστικό Σύλλογο|
21:00 Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα "DECHO"

Kυριακή 3 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – Νομαρχείο
09:00 Ξενάγηση πολιτών σε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού (Σημείο συγκέντρωσης το Νομαρχείο – Μεταφορά με λεωφορείο )
18:00 Διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων (Καροποιού, Σαγματοποιού, Υφαντικής, Αγγειοπλάστη, Ντενεκετζή, Οργανοποιού, Καλαθοπλέκτη κα) σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
21:00 Συναυλία με το παραδοσιακό συγκρότημα "ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ" και παρουσίαση θρακιώτικων χορών από τοπικούς συλλόγους

Επίσης, να τονίσουμε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, διοργανώνει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. περιήγηση στο πεδινό τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, στην περιοχή των Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σχετική ενημέρωση για την ιστορία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και την πορεία της έρευνας και ανάδειξής της στην περιοχή μας θα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

Η μετάβαση στο σημείο περιήγησης θα γίνει με λεωφορείο. Σημείο εκκίνησης ορίζεται το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ψαρών, στην Αλεξανδρούπολη.

Ώρα συγκέντρωσης: 8:30 π.μ. Ώρα αναχώρησης 9:00 π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 8:30 – 15:00 στο τηλέφωνο 25513-55325 (κ. Σκεύα Ελένη) ή να τις υποβάλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] δηλώνοντας τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που επιθυμούν να συμμετάσχουν και τα αντίστοιχα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται, για τη δική τους διευκόλυνση, να φορούν κλειστά αναπαυτικά παπούτσια και να έχουν απαραίτητα μαζί τους καπέλο για τον ήλιο και δροσερό νερό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.