Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
AL FARO VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Οι μάσκες έπεσαν, αλλά ως εδώ»: Πυρ Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με πολλούς αποδέκτες

«Οι μάσκες έπεσαν, αλλά ως εδώ»: Πυρ Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με πολλούς αποδέκτες

24-08-2018

Ένα αιχμηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, με δημόσια δήλωσή του.

Ο Χρήστος Μέτιος κάνει λόγο για συκοφάντηση του προσώπου του με οργανωμένο σχέδιο από κάποιους, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται και εντός της ίδιας της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», της οποίας ηγείται από τον Οκτώβρη του 2017.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, έρχεται λίγο αργότερα από δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου, πως υπάρχουν εκ μέρους του σκέψεις να ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές.

Ο Χρ. Μέτιος υπογραμμίζει με στόμφο πως θα «είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές, δεν τίθεται κανένα ζήτημα επ΄αυτού».

Είναι σαφές ότι η προεκλογική περίοδος έχει πλέον αρχίσει, και που να…σφίξουν και οι «προεκλογικές ζέστες».

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ:

«Οι μάσκες έπεσαν.

Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.

Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.

Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.  Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.

Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.

Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.

Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους.

Ως εδώ λοιπόν.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.

Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε.»