Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό JOY ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Oι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία για το ψήφισμα υπέρ των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Oι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία για το ψήφισμα υπέρ των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

10-05-2018

Απουσίασαν οι μειονοτικοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν να εγκριθεί το ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και 70 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ειδικότερα, στην χθεσινή συνεδρίαση που κυρίως αφορούσε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «Κλεισθένης 1» για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε να προηγηθεί το ψήφισμα υπέρ των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και η καταδίκη της Τουρκίας που εξακολουθεί να τους κρατάει φυλακισμένους. Όμως δεν παρέστη κανένας από τους  Μουσουλμάνους Περιφερειακούς Συμβούλους στη συνεδρίαση. Μάλιστα 2 από αυτούς ήταν παρόντες κατά την στιγμή των παρουσιών αλλά κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα ψηφίζονταν ως τελευταίο το συγκεκριμένο θέμα είχαν αποχωρήσει οι Μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ήταν παρόντες, οπότε δεν πάρθηκε απόφαση επειδή δεν υπήρχε πλειοψηφία.