Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ψηφίστηκε η απόφαση για μετονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης σε Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης
Ψηφίστηκε η απόφαση για μετονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης σε Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Ομόφωνα σε "Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης" το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

15-01-2018

Ψηφίστηκε ομόφωνα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η πρόταση για μετονομασία του Δημοτικού Κολυμβητήριου Αλεξανδρούπολης σε Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Την απόφαση αυτή είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης στις 17 Δεκεμβρίου, στην τελετή έναρξη της "Χριστουγεννιατικης γειτονιάς" Φερών.

"Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι σε δημότη μας, τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, να του δώσουμε αυτό που του αξίζει γιατί στην ουσία  θα του ανταποδώσουμε μια μικρή τιμή από τη μεγάλη τιμή που μας έδωσε ο ίδιος.

Tο λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο να φέρει το όνομά του", επεσήμανε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Λαμπάκης.

Ποιος είναι λοιπόν ο Μιχαλεντζάκης;

O Δημοσθένης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Οκτωβρίου 1998 και ζει στις Φέρες. 

Ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια.

Από το 2007 προπονείται συστηματικά στον Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης, ενώ συμμετείχε και σε αγώνες με το Προαγωνιστικό τμήμα (10-12 ετών) και για 2 συνεχόμενες χρονιές ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής κολύμβησης Αν. Μακεδονίας & Θράκης στις κατηγορίες αρτιμελών και από το 2010 παίρνει αγωνίζεται με το Αγωνιστικό τμήμα του Ο.Φ.Θ.Α. 

Αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή ο οποίος αν και ΑμεΑ καταφέρνει και κατοχυρώνει τα όρια πρόκρισης σε Πανελλήνια πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών με πολύ καλά μάλιστα πλασαρίσματα στις τελικές κατατάξεις.

Σήμερα, ο Δημοσθένης είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης ενώ πριν λίγο καιρό κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που διοργανώθηκε στο Μεξικό.

Όλια Γκαντανίδου

Το e-evros.gr είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας του αθλητή.

Δείτε παρακάτω την 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως μεταδόθηκε live από το e-evros.gr: