Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: Χωρίς ασθενοφόρο και μικροβιολογικό το Κέντρο Υγείας Δικαίων.

Ορεστιάδα: Χωρίς ασθενοφόρο και μικροβιολογικό το Κέντρο Υγείας Δικαίων.

15-10-2015

Κλειστό παραμένει τους τελευταίους τρεις μήνες το μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας Δικαίων εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία βασικών ειδών για τη λειτουργία του.

Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα πρώτης επιλογής για ασθενείς με καρδιοπάθειες και αλλεργικά επεισόδια αλλά και σε βασικά αναλώσιμα όπως συσκευές ορού και μάσκες νεφελοποίησης οξυγόνου.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ακριτικού Κ.Υ., Κώστας Σιαφκαλόζης, όλες οι συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες έληξαν σχεδόν ταυτόχρονα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων, που έχουν προκυρηχθεί από την 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης στην οποία υπάγεται το Κ.Υ..

Βασικό όμως αίτημα της μονάδας πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης Δικαίων, παραμένει η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή καθώς βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις βάσεις που υπάρχουν σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του οδηγού ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών με χρόνιες παθήσεις που χρίζουν συχνή και συστηματική ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη.

Πηγή: ert