Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορκίστηκαν 193 νέοι αστυφύλακες στο Διδυμότειχο

Ορκίστηκαν 193 νέοι αστυφύλακες στο Διδυμότειχο

12-11-2016

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν εχθές (11 Νοεμβρίου 2016), πεντακόσιοι ένας (501) Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Στην τελετή παρέστη ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Κουτούζο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ν. Έβρου και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, η βουλευτής Ν. Έβρου Αναστασία Γκαρά, ο Βουλευτής Ν. Εβρου Γεώργιος Καΐσας και ο Βουλευτής Ν. Εβρου Δημήτριος Ρίζος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διδυμοτείχου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νόρα Μοσχοφίδου-Βλάχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Γεώργιος Καραγιάννης, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστικών και πολιτικών αρχών, προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών νομού Έβρου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Ποπλεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διδακτικό προσωπικό, γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στους ορκισθέντες πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες, τους οποίους συνεχάρη για την επιτυχία τους.

Κατά την τελετή αναγνώσθηκαν Ημερήσιες Διαταγές των Διοικητών των Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, με τις οποίες μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία και την επιλογή τους .

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.