Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν, με όλα τα αναγκαία μέσα, σε στεριά και στον ποταμό Έβρο.
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν, με όλα τα αναγκαία μέσα, σε στεριά και στον ποταμό Έβρο.

Ούτε ίχνος των 12 Τούρκων που χάθηκαν στον Έβρο.

29-01-2015

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, στην περιοχή μεταξύ Ορμενίου και Δικαίων Έβρου, για τους δώδεκα Τούρκους τουρίστες που κάλεσαν, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112» ζητώντας βοήθεια.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με όλα τα αναγκαία μέσα σε στεριά και στον ποταμό Έβρο, χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος τους. Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με τους 12 αλλοδαπούς και το πιο πιθανό είναι ότι τελικά βρήκαν τον προσανατολισμό τους, χωρίς να ειδοποιήσουν ότι ότι δεν χρειάζονται βοήθεια.

Να σημειωθεί, ότι οι τουρίστες αναζητούνταν από την Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή της Πιερίας, λόγω λάθους που έγινε κατά την αναζήτηση του σήματος εξαιτίας αντανάκλασης.

Ένα λάθος του ΟΤΕ οδήγη­σε στην εκτίμηση ότι το σήμα εντοπισμού της κλήσης έκτα­κτης ανάγκης στον ευρωπαϊ­κό αριθμό «112», προερχόταν από τα Πιέρια Όρη και έτσι βρέθηκαν εκει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυρο­σβεστικής να ψάχνουν για να διασώσουν 12 αυτοαποκα­λούμενους «Τούρκους» που κάλεσαν τον αριθμό.
Τελικά και παρά την πο­λύωρη προσπάθεια των δυ­νάμεων διάσωσης να εντο­πίσουν τους αγνοούμενους στην περιοχή, ο ΟΤΕ κατέληξε πως είχε κάνει λάθος και πως το σήμα προέρχεται από τον Έβρο!

Πηγή: Εφημερίδα 'Γνώμη'