Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Πάιατ: "Υπάρχει κίνδυνος έλλειψης φυσικού αερίου το χειμώνα & ο σταθμός φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη είναι η λύση"

29-09-2021

Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ είναι τα ενεργειακά συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε ειδικότερα στον ρόλο της Ελλάδας και ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης ως περιφερειακού κόμβου στην ενέργεια.

«Ο ρόλος της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη είναι κρίσιμος», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

«Υπάρχει κίνδυνος έλλειψης φυσικού αερίου τον χειμώνα, καθώς οι παραδόσεις αερίου από τη Ρωσία είναι ανεξήγητα χαμηλές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης στο πρόβλημα, με τον αγωγό ΤΑΡ και τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στις αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος, καθώς και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα συμμετάσχει η Βόρεια Μακεδονία, θα κατασκευαστούν με τεχνολογία της General Electric.