Κάτι τρέχει στον Έβρο
Παραμένουν τα τρακτέρ στο Τελωνείο των Κήπων - Δεν υποχωρούν οι αγρότες (videos)
Με εντυπωσιακή συμμετοχή και παλμό, αγρότες από τον κεντρικό και νότιο Έβρο παρέταξαν χθες το απόγευμα τα τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα στον χώρο του Τελωνείου Κήπων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Οι αγρότες από τις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου και Τυχερού, έκαναν πορεία προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και συναντήθηκαν όλοι εκεί για να εκφράσουν τα παράπονά τους προς την κυβέρνηση. Μαζί τους για συμπαράσταση ήταν και εκπρόσωποι αγροτών από τον βόρειο Έβρο και τη Ροδόπη.
Στον χώρο του Τελωνείου υπήρχαν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αφού η παράταξη των τρακτέρ έγινε με βάση σχέδιο που είχαν οι ίδιοι οι αγρότες και η Τροχαία φρόντισε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους τους.
Το μπλόκο στους Κήπους θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες, αφού οι αγρότες τονίζουν πως δεν έχουν να χάσουν κάτι. Ήδη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουν τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν, οπότε περιμένουν από την κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματά τους και να δώσει άμεσες λύσεις.
Όπως είχαν διαβεβαιώσει τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους ιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά θα κρατήσουν κλειστές κάποιες λωρίδες κυκλοφορίας, κυρίως για φορτηγά διεθνών μεταφορών.
Στην Εγνατία Οδό η κυκλοφορία χθες το απόγευμα διακόπηκε για μερικές ώρες στο ύψος της Κομοτηνής για λόγους ασφαλείας, με απόφαση της αστυνομίας, όταν τρακτέρ ανέβηκαν πάλι στο οδόστρωμα. Οι αγρότες της Ροδόπης παραμένουν έτοιμοι για δράσεις διαμαρτυρίας, όπως και αυτοί του βορείου Έβρου που θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους από την Παρασκευή.
Δείτε videos από το drone του e-evros.gr και την κινητοποίηση των αγροτών του Έβρου στους Κήπους την Τριτη, καθώς και την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι στο ίδιο σημείο:
- Γιατί δεν συμμετέχει στις επιμελητηριακές εκλογές η Ελένη Ναλμπάντη;
(04-12-2024) - Ήρθαν χρήματα για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους - Ικανοποίηση Τοψίδη
(04-12-2024) - Την Παρασκευή διαμαρτυρία στην Ορεστιάδα για την ευλογιά των προβάτων
(04-12-2024) - Ανησυχία και φήμες για την Ταξιαρχία στον Προβατώνα
(04-12-2024) - Οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης αρωγοί στα θύματα έμφυλης βίας
(04-12-2024)
EN
TR








