Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στο χώρο όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί με τον  ο Πρύτανη του Δ.Π.Θ κ. Καραμπίνη
Ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στο χώρο όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί με τον ο Πρύτανη του Δ.Π.Θ κ. Καραμπίνη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών

12-11-2016

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Σάββατο 12/11/16 τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Επιχειρηματίες, άνθρωποι του πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού, ακαδημαϊκό προσωπικό, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., κ. Αθανάσιος Καραμπίνης,  ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ.

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Ιωάννη Μάζη, Καθηγητή του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Οι Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Ν.Α. Μεσόγειο». 

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών  και  Ανθρωπιστικών   Σπουδών  του   Δ.Π.Θ. ,  Καθηγητής κ.  Κωνσταντίνο  Κ.  Χατζόπουλο και τέλος ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβει στο σημείο αποκαλυπτηρίων της πινακίδας εγκαινίων του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών.

Τέλος να θυμήσουμε πως με την ίδρυση του συγκεκριμένου Ινστιτούτου καλύπτουν μια βασική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας έναντι των Θρακιωτών, καθώς ο Δήμος ανέλαβε την παραχώρηση του κτιρίου και τη χρηματοδότηση ενώ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τη στελέχωσή του από αξιόλογους καθηγητές.

Δείτε παρακάτω την live μετάδοση του e-evros.gr κατά την άφιξη του κ. Παυλόπουλου αλλά και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Κουίκ - Λαμπάκης - Καραμπίνης Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών Κατά τη διάρκεια του αγιασμού Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών