Σήμερα είναι: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πέντε επιτυχίες μέσα σε λίγα 24ωρα στο Τελωνείο των Κήπων - Δεν περνάει... "κουνούπι"! (ΦΩΤΟ)

Πέντε επιτυχίες μέσα σε λίγα 24ωρα στο Τελωνείο των Κήπων - Δεν περνάει... "κουνούπι"! (ΦΩΤΟ)

25-07-2019

Συνεχίζονται  οι επιτυχίες των υπαλλήλων του Τελωνείου των Κήπων και συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες οι παραβάσεις δεν ήταν ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε!

Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα λοιπόν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου έβαλαν "stop" στην είσοδο της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούσαν τσιγάρα αλλά και αδήλωτα χρήματα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο πού πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Κήπων σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες Αλβανικών αρχών και οδηγό κάτοικο Αλβανίας ανακάλυψαν κατά την είσοδο του στην Ελλάδα σε κρυμμένη τσάντα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού 89.800 Μανάτ Τουρκμενιστάν (23.000 ευρώ). Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.900 ευρώ.

Επίσης, μετά από έλεγχο σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες Δανικων αρχών ανακάλυψαν κατά την είσοδο του στην Ελλάδα σε προσωπική τσάντα επιβάτη 178.500 Κορώνες Δανίας, 1.050 Τουρκικές λίρες, 420 λέβα Βουλγαρίας και 290 ευρώ (συνολικά 25.000 ευρώ) χωρις η κάτοχος να υποβάλλει την προβλεπόμενη δήλωση ρευστών διαθεσίμων.
Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 6.300.

Ακόμη μια περίπτωση με αδείλωτα χρήματα. Αυτήν την φορά μετά από έλεγχο σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες Ελληνικών αρχών κατά την είσοδο του στην Ελλάδα, ανακάλυψαν σε προσωπική επιβάτη 18.470 ευρώ χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση ρευστών διαθεσίμων. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.800 ευρώ.

Αλλά και σε έλεγχο πού πραγματοποίησαν οι ελεγκτές σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες Ελληνικών αρχών και οδηγό ημεδαπό ανακάλυψαν στη φιάλη υγραερίου του αυτοκινήτου η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα 440 πακέτα τσιγάρων και 250 γραμμάρια καπνό.

Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 3.800 ευρώ και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.
 
 
Τέλος σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με πινακίδες Βρετανικών αρχών και οδηγό ιρακινό κάτοικο Μ. Βρετανίας ανακάλυψαν κατά την είσοδο του στην Ελλάδα, κρυμμένα εντός των προσωπικών αποσκευών 10 κιλά καπνό για ναργιλέ και 90 πακέτα τσιγάρων.
Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 5.300 ευρώ και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.
 
 
Σ.Κ