Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φώτο αρχείου.
Φώτο αρχείου.

Πέντε Τούρκοι με μια βαλίτσα λεφτά συνελήφθησαν στον Έβρο - Ζητούν πολιτικό άσυλο

02-10-2016

Πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν αφού μπήκανε παράνομα πριν δύο μέρες στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Έβρο με σκάφος με σκοπό να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα γιατρό, δύο εφοπλιστές και δύο παιδιά ενδεχομένως μέλη του κινήματος Γκιουλέν ή Κεμαλικοί, οι οποίοι προφανώς φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα των εκκαθαρίσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζουν. Μαζί τους είχαν και μία βαλίτσα η οποία μέσα έκρυβε μία ολόκληρη περιούσια... και καθόλου μικρή περιουσία σύμφωνα με πηγές.

Και τα πέντε άτομα κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Φερών και θα εμφανιστούν, όπως προβλέπεται, ενώπιον εισαγγελέα με την κατηγορία παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ αναμένεται να υποβάλλουν επίσημα αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Καθώς φαίνεται η κάθαρση του «Σουλτάνου» στην γείτονα χώρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα με συνέπεια τα θύματα της να συνεχίζουν να ψάχνουν οδούς διαφυγής σε γείτονα κράτη, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα προφανώς και αυτός είναι ο λόγος που είχαν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό μαζί τους.