Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, κατά την επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στον Έβρο.
Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, κατά την επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στον Έβρο.

Περιοδεία του Υπουργού Υγείας στον Έβρο, με πολλές αντιδράσεις

03-09-2025

Αν και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από όσα είδε στον Έβρο και αφορούν στις δομές της δημόσιας υγείας, οι αντιδράσεις για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του συνεχίζονται.

Ήδη από το την πρώτη του στάση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εργαζόμενοι τον περίμεναν με πανό και συνθήματα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας και τη γενική κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΟΚΥΘ) ανέφερε μία σειρά από προβλήματα στον Υπουργό, σε μερικά εκ των οποίων ο κύριος Γεωργιάδης έδινε τις δικές του απαντήσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται για υπερβολές.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Με τη συνοδεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, επισκέφθηκε εσωετρικούς χώρους που ανακαινίστηκαν πρόσφατα και συνομίλησε με ασθενείς. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα δημοσιοποίησε βίντεο που ετοίμασαν άμεσα συνεργάτες του, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού θεωρήθηκε ως άκρως προπαγανδιστικό και μη αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας.

Εργαζόμενοι με διαμαρτυρίες περίμεναν τον κύριο Γεωργιάδη και έξω από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με κύριο αίτημα την έλλειψη προσωπικού. Ο Υπουργός είπε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για πρόσληψη προσωπικού με νέες προκηρύξεις, αλλά απέκλεισε την περίπτωση να δοθούν ειδικά κίνητρα για το Διδυμότειχο, λέγοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα και με άλλα ακριτικά Νοσοκομεία της χώρας.

Ιδιάιτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση εκπροσώπου των καρκινοπαθών, οι οποίοι ζητούν να ιδρυθεί μονάδα για χημειοθεραπείες στο Διδυμότειχο και να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με συνεχείς μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων, με τον κύριο Γεωργιάδη να υπόσχεται ότι θα εξετάσει το αίτημα.

Τελευταία στάση του Υπουργού ήταν η Ορεστιάδα και το υπό ανακατασκευή Κέντρο Υγείας. Ο κύριος Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σε λίγους μήνες για να εγκαινιάσει το νέο κτίριο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Τελικά από όλη την περιοδεία δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη είδηση, η οποία θα δημιουργούσε ικανοποίηση. Ο κύριος Γεωργιάδης και όσοι τον συνόδευαν, βρήκαν σε πολύ καλή κατάσταση τις δομές υγείας του Έβρου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι και εκατοντάδες άλλοι πολίτες που σχολίαζαν και κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Όλοι εμείς που έχουμε χρειαστεί τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Έβρου, γνωρίζουμε τις αδυναμίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι. Το γενικό σχόλιο ήταν ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά να δίνει λύσεις. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έγινε στην περίπτωση του κυρίου Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του εδώ και δυστυχώς παραμένουμε όλοι με την ελπίδα για το μέλλον.

newsroom © e-evros.gr

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο από την επίσκεψη του Υπουργού στο Νοσοκομείο ΑΛεξανδρούπολης και τις αντιδράσεις των εργαζομένων: