Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
KOYKORAVAS TIMI MIKRO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αντλιοστάσιο - υπεύθυνο για την αποστράγγιση πλημμυρισμένων εκτάσεων
Αντλιοστάσιο - υπεύθυνο για την αποστράγγιση πλημμυρισμένων εκτάσεων

Πέτροβιτς: “Η λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων είναι ευθύνη του κράτους”

06-04-2018

Αυτό δήλωσε σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς. Εξάλλου, η δαπανηρή λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων αποτελεί μια επιπρόσθετη επιβάρυνση που επωμίζονται οι αγρότες του Έβρου, για να αποστραγγίζουν εκτάσεις από πλημμύρες ποταμών, ρεμάτων και ομβρίων υδάτων.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις περιοχές του νομού τις τελευταίες εβδομάδες, είναι εύλογο πως τα αντλιοστάσια έπρεπε να λειτουργήσουν για εκτενή χρονικά διαστήματα. “Ζητήσαμε, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα των λογαριασμών που επιβαρύνονται οι αγρότες του Έβρου για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων” επισημαίνει ο κ. Πέτροβιτς, σημειώνοντας πως η λειτουργία αυτών είναι ευθύνη του κράτους

“Τονίσαμε στο υπουργείο πως οι παραγωγοί θα πρέπει να καταβάλλουν στον κάθε ΤΟΕΒ μόνο τις εισφορές που τους αναλογούν για τα αρδευτικά αντλιοστάσια, χωρίς την επιπλέον δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων” αναφέρει λίγο πιο κάτω. Μάλιστα, ο ίδιος εισηγήθηκε στο υπουργείο ώστε να αναλάβει κρατικός φορέας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Oι πληγέντες από πλημμύρες αγρότες του Έβρου δεν αντέχουν αυτό το επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος! Θεωρούμε το αίτημα μας καθ' όλα δίκαιο, καθώς οι αγρότες μας υπόκεινται διαρκώς στις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, με συνέπεια η ύπαιθρος του Έβρου να ερημώνει. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και θετικά!” καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης, ζητώντας την άμεση και θετική ανταπόκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να θυμίσουμε πως μόνο στο Διδυμότειχο πλημμύρισαν 20.000 στρέμματα, ενώ τα συνολικώς πλημμυρισμένα στρέμματα της Π.Ε. Έβρου υπολογίζονται στα 92.620.

Νικήτας διαμαντόπουλος

RUN Greece