Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΠΓΝΑ: Αρνητικό το δεύτερο τεστ κορονοϊου στο 6 μηνών βρέφος

ΠΓΝΑ: Αρνητικό το δεύτερο τεστ κορονοϊου στο 6 μηνών βρέφος

18-09-2020

Με συμπτώματα πυρετού νοσηλεύεται στο ΠΓΝΑ το 6 μηνών βρέφος από την Αλεξανδρούπολη. 

Το βρέφος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε θετικό.

Όμως τα σημερινά δεδομένα αλλάζουν την δεδομένη κατάσταση του βρέφους, εφόσον αρνητικό είναι το δεύτερο τεστ κορονοϊού που έγινε στο 6 μηνών βρέφος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Τ δείγματα από την οικογένεια του βγήκαν όλα αρνητικά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα δεύτερο αρνητικό τεστ κορονοϊού που υποβλήθηκε το βρέφος οδήγησε τους ειδικούς να θεωρούν πως ήταν ψευδής το πρώτο θετικό τεστ.
 

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Ρούφος όπως μίλησε στο newsit.gr εξέφρασε πως, το μωρό εξακολουθεί να νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του επανελέγχου του πρώτου δείγματος που έδειξε πως είναι θετικό.

“Το δεύτερο τεστ έδειξε πως το μωρό είναι αρνητικό γι αυτό μπαίνουμε στην διαδικασία να ελέγξουμε ξανά το πρώτο δείγμα. Υπάρχει πιθανότητα το πρώτο αποτέλεσμα να είναι ψευδώς θετικό, όπως συμβαίνει κάποιες φορές, θα γνωρίζουμε μέχρι το βράδυ.

Αρνητικοί είναι επίσης οι γονείς, τα αδέλφια του αλλά και συγγενείς που κλήθηκαν για εξέταση. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας ώστε να θεωρούμε το πρώτο αποτέλεσμα ψευδώς θετικό, αλλά καλύτερα να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα. Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και ευδιάθετο”.