Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO VAMOS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα εκχιονιστικά του Δήμου επί το έργο τα ξημερώματα στη Χώρα Σαμοθράκης
Τα εκχιονιστικά του Δήμου επί το έργο τα ξημερώματα στη Χώρα Σαμοθράκης

«Πνίγηκε» στο χιόνι η Χώρα Σαμοθράκης – τι γίνεται στον υπόλοιπο Έβρο

30-11-2018

Ντυμένη στα λευκά βρήκε το πρώτο φως της ημέρας τη Σαμοθράκη, με μικρούς και μεγάλους κατοίκους να ξυπνούν σε ένα καθ’ όλα χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ο καιρός έδειξε τις «άγριες» διαθέσεις του ήδη από εχθές, αφού στο νησί του Έβρου υπήρξε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, και στις περισσότερες περιοχές το «έστρωσε» για τα καλά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως σημειώθηκε ακόμη πιο έντονη χιονόπτωση, με αποτέλεσμα η Χώρα να έχει «πνιγεί» στο χιόνι, με τους κατοίκους να αντικρίζουν ένα απέραντο κατάλευκο τοπίο.

Ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο στη Χώρα για σήμερα (30/11) θα παραμείνουν κλειστά, ώστε να αποσοβηθούν τυχόν κίνδυνοι για τα παιδιά ενώ απαγορεύθηκε και η μετακίνηση όλων των μαθητών που διαμένουν στη Χώρα στα σχολεία τους.

Το εκχιονιστικό του Δήμου ανέλαβε δράση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να βελτιώσει την κατάσταση στους δρόμους όπου υπάρχουν συσσωρευμένοι όγκοι χιονιού, ενώ συνεργεία της Δημοτικής Αρχής καταβάλλουν προσπάθειες και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας εφιστά την προσοχή των κατοίκων σε ότι αφορά μετακινήσεις τους, επισημαίνοντας πως επιβάλλεται να κινούνται με μικρή ταχύτητα.

Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο Έβρο, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου εξαιτίας της χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους παγετού στους δρόμους.

Στους ορεινούς όγκους του βορείου Έβρου επίσης το «έστρωσε», με πολλές περιοχές, κυρίως χωριά να έχουν ντυθεί στα «λευκά». Οι παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου με ρίψη άλατος ξεκίνησαν ήδη από εχθές με την Περιφέρεια να βρίσκεται σε επιφυλακή, χωρίς όμως σύμφωνα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα.

Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και στις περιοχές Οινόη, Νέα Ελβετία και Πύργος στην Ορεστιάδα, όπου σημειώθηκε πρωτοφανής βροχόπτωση με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Μαρίνα Κριτού