Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
KOYKORAVAS TIMI MIKRO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Πόλεμος» στον Έβρο για τα αντιπλημμυρικά με αλληλο-κατηγορίες σε υψηλούς τόνους

«Πόλεμος» στον Έβρο για τα αντιπλημμυρικά με αλληλο-κατηγορίες σε υψηλούς τόνους

05-12-2018

Ένταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου, με το «μήλον της έριδος» να αποτελούν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καθυστερήσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Αντιπεριφέρεια Έβρου.

«Ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει εγκρίνει 26,3 εκ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οδοποιίας ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, μετά από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου του 2018 η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου δημοπράτησε αντιπλημμυρικά έργα και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος, οπότε μου εγείρονται ερωτήματα όπως γιατί δημοπρατήθηκαν τα έργα την τελευταία στιγμή;

Μήπως εφαρμόστηκαν οι γνωστές πελατειακές πρακτικές τύπου δημοπρασίας στο “παραπέντε” ώστε να δοθούν σε ημετέρους με συνοπτικές διαδικασίες; Για αυτό και η σκόπιμη καθυστέρηση;», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ.Καΐσας.

Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

«Τα 26,3 εκ.€ μπορέσαμε και τα εξασφαλίσαμε ειδικά και μόνο για τον Έβρο. Είναι χρήματα που προορίζονται για την αποκατάσταση της οδοποιίας στο Νομό, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Επικοινωνώ με το Υπουργείο Μεταφορών από το καλοκαίρι, και οι εγκρίσεις για τα αντιπλημμυρικά ήρθαν αρχές Οκτωβρίου», δηλώνει σχετικά ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Ο κ.Καΐσας καλά θα κάνει να ενημερώνεται πρώτα και μετά να μιλάει. Οι δηλώσεις του είναι επιεικώς απαράδεκτες και ανυπόστατες», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Διαβάστε εδώ τις προετοιμασίες που γίνονται στον Έβρο ενόψει του χειμώνα