Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
King Cleanings

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άμεση κρίνεται η χορήγηση μελισσοτροφών.
Άμεση κρίνεται η χορήγηση μελισσοτροφών.

Πρόεδρος Μελισσοκόμων Έβρου: «Σε 15 – 20 ημέρες δε θα υπάρχουν μέλισσες»

21-09-2023

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στη μελισσοκομία του Έβρου ο Πασχάλης Χριστοδούλου, πρόεδρος των μελισσοκόμων του Έβρου μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Θηβαίος

Αυτήν την εποχή κανονικά οι μέλισσες ετοιμάζονται για το χειμώνα αλλά φέτος δεν υπάρχει τίποτα για να τραφούν πρόσθεσε και ζήτησε την άμεση χορήγηση μελισσοτροφών, όπως γυρεόπιτες (υποκατάστατα γύρης) και ζαχαροζύμαρα για το νέκταρ. Αλλιώς σε 15 – 20 ημέρες δεν θα υπάρχουν μέλισσες πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου και τόνισε ότι η αναγέννηση του οικοσυστήματος της περιοχής που αναμένουμε από την άνοιξη, χωρίς μελίσσια δεν πρόκειται να γίνει για αρκετά χρόνια.

Ερωτώμενος για ενδεχόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνον τα καμμένα μελίσσσια, ενώ αυτήν την ώρα υπάρχουν 18.000 – 19.000 κυψέλες που δεν έχουν να τραφούν.