Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται η χειρότερη κακοκαιρία του χειμώνα - Θα πέσει 14 βαθμούς η θερμοκρασία

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται η χειρότερη κακοκαιρία του χειμώνα - Θα πέσει 14 βαθμούς η θερμοκρασία

03-01-2020

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί πως, από το απόγευμα της Κυριακής, θα χτυπήσει την Ελλάδα η ισχυρότερη κακοκαιρία του χειμώνα μέχρι στιγμής.

Παρότι σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι καλός, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές θα θυμίζουν άνοιξη, ανεβαίνοντας στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει απότομα και θα έρθει η πιο σφοδρή κακοκαιρία, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες η θερμοκρασία θα πέσει 13 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ και στην Αθήνα, η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 4. Στα βόρεια προάστια θα κυμανθεί 2 βαθμούς χαμηλότερα.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας θα προκαλέσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και, γρήγορα μέσα στη μέρα, θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια.