Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου

Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου

01-06-2020

Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης προχώρησε σε νέα απευθείας ανάθεση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Συγκεκριμένα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προμηθευτεί δύο ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση (!) συνολικού κόστους 4.152,68 ευρώ.

Εκτός του ότι στην Απόφαση του Δημάρχου δεν αναφέρεται ποιος είναι ο σκοπός της προμήθειας των δύο ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση και ποια θα είναι η χρήση τους (σύμφωνα με πληροφορίες η προμήθεια των ποδηλάτων έγινε για τη Δημοτική Αστυνομία), η προμήθεια, σύμφωνα με την Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, θα γίνει με απευθείας ανάθεση από τοπική επιχείρηση με την επωνυμία Ε. ΜΕΤΑΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - Α. ΒΟΥΡΔΟΛΗ Ο.Ε., στην οποία συνέταιρος είναι η αδερφή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρου Βουρδόλη.

«Η φράση "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ" δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας.

Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια!», έλεγε προεκλογικά ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο πρόγραμμα της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο πρόλογος του προγράμματος ξεκινάει ως εξής:

«Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο Δήμος στα χέρια του δημότη!!!! Δημιουργούμε συνθήκες για ποιότητα ζωής στο Δήμο. Οι κατευθυντήριες αρχές της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" για την επίτευξη του στρατηγικού σχεδιασμού είναι:

Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Η φράση "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗδεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας. Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια».

Αυτά μας έλεγαν προεκλογικά ο Γιάννης Ζαμπούκης, οι υποψήφιοι της παράταξής του, οι υποστηρικτές του και οι προπαγανδιστές του… Αυτά στα λόγια… Στην πράξη όμως τι γίνεται;

Από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έκανε δεκάδες απευθείας αναθέσεις… Χωρίς ούτε μία να αποφασίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (με απόλυτη διαφάνεια) όπως ο ίδιος υποσχόταν…

Κάποιες από τις απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής δόθηκαν σε εταιρίες και επαγγελματίες με έδρα την Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας εκτός της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και κάποιες άλλες σε συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων του συνδυασμού "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" και συνεργατών του Δημάρχου! Δηλαδή «Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων», όπως ήταν (προεκλογικά) οι Αρχές και το Πρόγραμμα του Γιάννη Ζαμπούκη…

Όπως φαίνεται αρχίζουν να ξεπληρώνονται ένα προς ένα τα «πολιτικά γραμμάτια» με τα οποία ο Γιάννης Ζαμπούκης κέρδισε τις δημοτικές εκλογές.

Τέτοιο «πάρτι» με απευθείας αναθέσεις και μεθοδευμένους πρόχειρους διαγωνισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει στηθεί από τη νέα δημοτική αρχή, δεν έχει υπάρξει ξανά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία με έδρα την Λάρισα για την προμήθεια σειρήνων πολιτικής προστασίας αντί ποσού 24.614 €. Σύμφωνα με καταγγελία του ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου Παύλου Μιχαηλίδη, από έρευνα που έκανε για παρόμοιες προμήθειες σε Δήμους σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκε υψηλό τίμημα στη τιμή μονάδας. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης άλλοι Δήμοι προμηθεύτηκαν παρόμοιες σειρήνες σε εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές που φτάνουν μέχρι και το 50%, ενώ όπως επεσήμανε, κατ΄ εντολή της δημοτικής αρχής δεν ρωτήθηκε καμία τοπική επιχείρηση για την συγκεκριμένη προμήθεια.

Πηγή: www.alexpolisonline.com