Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προσφορά αγάπης στο “Χαμόγελο του Παιδιού” από τον Δήμο Ορεστιάδας

Προσφορά αγάπης στο “Χαμόγελο του Παιδιού” από τον Δήμο Ορεστιάδας

26-05-2022

Η δημοτική αρχή του δήμου Ορεστιάδας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά με πράξεις, πως η στήριξη συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των παιδιών, αποτελεί γι’ αυτήν προτεραιότητα.

Την Τρίτη 24 Μαΐου κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου αποφασίστηκε να ενισχύσει οικονομικά τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με το ποσό των 5.000 ευρώ!

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε αναφορικά με αυτήν την απόφαση: "ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ"

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορούν να αποστείλουν με μήνυμα την λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» στο 54020 ή να τηλεφωνήσουν από σταθερό στο 901 11 15 15 15 και να στηρίξουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Με την πρωτοβουλία «Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας», το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιδιώκει, από το 2005, να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητά τους. Οι δυσκολίες αυτές οφείλονται είτε σε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, είτε σε προβλήματα υγείας τα οποία δεν επιτρέπουν στους γονείς να καλύψουν επαρκώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Κυρίαρχο μέλημα όλων μέσα από αυτή την δράση, είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά και κατ' επέκταση οι οικογένειές τους, με σκοπό να καταστούν λειτουργικές και να ανταποκριθούν στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη των μελών τους.

Ο Οργανισμός λειτουργεί σε πανελλαδικό επίπεδο τρία Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, τα οποία πέρα από την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών, προσφέρουν στα παιδιά ένα δομημένο περιβάλλον που κινητοποιεί την ανάπτυξή τους και ενισχύει την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο του Συλλόγου.

Σ.Κ