Σήμερα είναι: Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ SOHO Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ψεκασμοί σήμερα σε Διδυμότειχο & Πόρο Φερών - άρση κυκλοφορίας

Ψεκασμοί σήμερα σε Διδυμότειχο & Πόρο Φερών - άρση κυκλοφορίας

26-08-2018

Στο πλαίσιο της σύμβασης καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λαμβάνοντας υπόψη το από 25 /8/2018 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής, θα διενεργηθεί επίγειος ψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV), στον Πόρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την Κυριακή 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018.

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Η εφαρμογή θα γίνει εντός της Τοπικής Κοινότητας του Πόρου, ακολουθώντας τις οδηγίες εφαρμογής του εγκεκριμένου για το σκοπό σκευάσματος.

Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών: 20:00 – 24:00

Ιδιαίτερα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν ώστε να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης όπως ρούχα, παιχνίδια κλπ. καθώς και τα κλιματιστικά να είναι κλειστά. Επίσης να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη σε περίπτωση που υπάρχουν εντός του οικισμού.

Επίσης, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την Κυριακή 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου στο αγροτικό και περιαστικό περιβάλλον της περιοχών του Δήμου Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Βόρειο τμήμα του Νομού).

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών: 20:00 – 23:00 

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο ανωτέρω φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.