Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πως θα εκκενωθούν τα Δίκελλα και η Μάκρη Αλεξανδρούπολης σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Πως θα εκκενωθούν τα Δίκελλα και η Μάκρη Αλεξανδρούπολης σε περίπτωση πυρκαγιάς;

26-07-2018

Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας τόσο του Έβρου, όσο και της Αλεξανδρούπολης. Το ζήτημα τέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που συνεκλήθη εκτάκτως από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβτς.

Το παρόν στην εν λόγω συνεδρίαση έδωσε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στη Μάκρη.

Για την εκκένωση των Δικέλλων, της Μάκρης και της ευρύτερης περιοχής έχει συγκαλεστεί και ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η οργάνωση, ο συντονισμός και εν γένει η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή Μάκρης - Δικέλλων.

Να σημειωθεί πως με αφορμή το εν λόγω ζήτημα, έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και το θέμα του Κόμβου των Δικέλλων ο οποίος με ευθύνη της Εγνατίας Οδού Α.Ε, παραμένει κλειστός.