Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά ηλίου για εσάς;

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά ηλίου για εσάς;

22-03-2023

Συνήθως αναζητούμε μοντέλα που μας ταιριάζουν και συντηρούνται εύκολα.

Η επιλογή γυαλιών ηλίου συνοδεύεται πάντα από πολλές ερωτήσεις. Πρέπει να αποφασίσετε αν να είναι πλαστικοί ή γυάλινοι φακοί. Το σχήμα και το χρώμα είναι δύσκολο να διαλέξετε γιατί θέλετε το αξεσουάρ να ταιριάζει και να σας κάνει πιο ελκυστική. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο μεταξύ πολλών, έτσι ώστε να είναι εύκολο να διατηρηθεί, να μην σπάσει μετά από μια εβδομάδα και να εκτελεί αξιόπιστα την κύρια λειτουργία - την προστασία των ματιών από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Ειδικοί από το οπτικά καταστήματα Sky Optic έχουν ετοιμάσει μερικές συμβουλές. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Γιατί να φοράτε γυαλιά ηλίου;

Το πλεονέκτημα των αξεσουάρ υψηλής ποιότητας είναι ότι προστατεύουν τα μάτια από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες. Εάν τα γυαλιά δεν σταματούν τις υπεριώδεις ακτίνες, συσσωρεύεται σταδιακά στο σώμα και οδηγεί στο σχηματισμό μεγάλης ποσότητας ελεύθερων ριζών.

Οι συνέπειες είναι συχνά:

 • σύνδρομο ξηροφθαλμίας – η έκθεση σε επιβλαβή ακτινοβολία μειώνει την ποσότητα του δακρυϊκού υγρού, το οποίο προκαλεί κάψιμο και φαγούρα.
 • πτερύγιο - βλάβη στον κερατοειδή με αλλαγμένους ιστούς του επιπεφυκότα, που εμφανίζεται στην περιοχή του ακραίου δακτυλίου και μεγαλώνει στο κέντρο του κερατοειδούς.
 • φωτοκερατίτιδα - μια μορφή καύσης του κερατοειδούς, που συνοδεύεται από ερυθρότητα του κελύφους πρωτεΐνης, δακρύρροια, αίσθηση ξένου σώματος στο μάτι.
 • pinguecula - μια παθολογία στην οποία εμφανίζονται μικροί, κίτρινοι σχηματισμοί στη ρινική περιοχή του επιπεφυκότα.
 • καταρράκτης - θόλωση του φακού λόγω έκθεσης σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες.
 • ηλιακή αμφιβληστροειδοπάθεια, στην οποία λαμβάνει χώρα η διαδικασία καταστροφής των νευροαισθητηριακών κυττάρων στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς.

Τα παιδιά είναι πιο πιθανό από τους ενήλικες να υποφέρουν από έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες, επειδή σε μικρότερη ηλικία τα όργανα όρασης είναι λιγότερο ικανά να αντιμετωπίσουν το εξωτερικό στρες στα μάτια. Γι' αυτό προσφέρουμε βρεφικά και παιδικά μοντέλα, τα οποία προτείνεται να φορεθούν από μικρή ηλικία. Είναι σημαντικό να αγοράζονται από οπτικό για να είναι πρωτότυπα και χρήσιμα για την υγεία.

Συμβουλές για την επιλογή του τέλειου μοντέλου

Είτε πρόκειται για ανδρικά είτε για γυναικεία γυαλιά ηλίου μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία τεράστια ποικιλία σε μας. Μάρκες όπως οι Ray Ban, Guess, Dior και άλλες προσφέρουν μοντέρνα αξεσουάρ για κάθε γούστο. Είναι σημαντικό να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα:

 • υλικό - ο σκελετός μπορεί να είναι σχεδόν από οτιδήποτε. Το ξύλινο υλικό είναι ισχυρότερο από το πλαστικό. Οι μεταλλικοί βραχίονες διαρκούν πολύ περισσότερο.
 • χρώμα και απόχρωση του γυαλιού - αντικείμενα που είναι πολύ σκούρα μόνο βλάπτουν την όρασή σας - μεταμφιεσμένα με τα πιο σκοτεινά μοντέλα, οι κόρες των ματιών ηρεμούν και διευρύνονται. Έτσι, γίνονται πιο ευαίσθητα στη ροή των υπεριωδών ακτίνων.
 • τύπος προστασίας - η πολωτική επίστρωση είναι ένα φίλτρο που δημιουργεί εμπόδιο στη λάμψη και τις αντανακλάσεις - όσο πιο φωτεινός είναι ο ήλιος, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο πόλωσης που απαιτείται. Η φωτοχρωμική επίστρωση μετατρέπει το γυαλί σε χαμαιλέοντα ανάλογα με το βαθμό φωτισμού. Τη στιγμή που το φως χτυπά τους φακούς, αυτοί σκουραίνουν. Αυτά τα μοντέλα είναι κατάλληλα για να φορεθούν τη νύχτα, καθώς αποκτούν διαφάνεια χωρίς έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς να επιλέξετε γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας;

Εκτός από την άνεση και τη χρησιμότητα, όλοι θέλουν τα σωστά γυαλιά ηλίου για να φαίνονται κομψά στο πρόσωπό τους:

 • ο τύπος στρογγυλού προσώπου έχει σχεδόν ίσες αναλογίες. Θα πρέπει να επιμηκυνθεί και να ακονιστεί. Για το σκοπό αυτό, οι τετράγωνοι ή ορθογώνιοι σκελετοί ταιριάζουν καλύτερα. Τα στρογγυλεμένα και οβάλ μοντέλα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται.
 • ένα τετράγωνο πρόσωπο με βαρύ πηγούνι ταιριάζει σε μεγάλα, στρογγυλεμένα γυαλιά ηλίου, σε συνδυασμό με σκούρο ή φωτεινό σκελετό.
 • σε τριγωνικά πρόσωπα ταιριάζει το μάτι γάτας, το οποίο δεν βαραίνει το κάτω μέρος. Και τα γυαλιά με ορθογώνιο σχήμα θα ενισχύσουν την επίδραση της ασυμμετρίας του προσώπου.
 • για οβάλ προσώπο, όλα τα μοντέλα είναι κατάλληλα - είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Αξίζει να δώσετε προσοχή στα μοντέλα Aviator
 • Υπάρχουν πολλά κατάλληλα μοντέλα για πολύ επιμήκη πρόσωπα, αλλά είναι καλύτερα να μην επιλέγετε αξεσουάρ με πολύ λεπτό σκελετό- το κάτω μέρος του προσώπου θα ξεχωρίζει έντονα.