Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO AL FARO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Απεργούν" Αλεξανδρούπολη & Ορεστιάδα - κινητοποιήσεις & διακοπή κυκλοφορίας

"Απεργούν" Αλεξανδρούπολη & Ορεστιάδα - κινητοποιήσεις & διακοπή κυκλοφορίας

13-11-2018

Θέσεις "μάχης" έχουν λάβει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο αλλά και των ιδιωτικό τομέα, αφού αύριο (14/11) έχει προκηρυχθεί η πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις αναμένεται να λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα με τη μεγαλύτερη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα.

Στο Έβρο, το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και το Εργατικό Κέντρο του Νομού, αλλά και την Πλατεία Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, οι συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Έβρου, ενώ την ίδια στιγμή θα λάβει χώρα και διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Έβρου μπροστά από το Δημαρχείο.

Στην Ορεστιάδα η κινητοποίηση πρόκειται να λάβει χώρα στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πρόκειται να διακοπέι προσωρινά.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.