Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
greek english turkish
AL FARO VAMOS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Βαρύς" ο χειμώνας για τους  επαγγελματίες της Σαμοθράκης - Ακόμη περιμένουν τα μέτρα ανακούφισης

"Βαρύς" ο χειμώνας για τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης - Ακόμη περιμένουν τα μέτρα ανακούφισης

03-10-2019

Οι ακυρώσεις κρατήσεων στην καρδιά  του καλοκαιριού λόγω της εικόνας που παρουσίασε η Σαμοθράκη, έχουν προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, που περίμεναν τον Αύγουστο για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Σήμερα δύο μήνες σχεδόν μετά οι επαγγελματίες τη Σαμοθράκης μετράνε τις πληγές τους. Αγωνιούν για τον χειμώνα που έρχεται και για το κατά πόσο θα  μπορέσουν να ανταποκριθούν αλλά και να είναι συνεπείς στους λογαριασμούς (ΔΕΗ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΦΟΡΟΥΣ κ.τ.λ)

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας εξηγεί πως  έχει η κατάσταση στη Σαμοθράκη σήμερα που πλέον έχουν σβήσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης:

"Το οτι η Σαμοθράκη έχει πληγεί οικονομικά, από την αρυθμία-δυσλειτουργία, που παρουσιάστηκε μεσούσης της σεζόν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Οπως ακριβώς ειναι και σύμφυτο αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα των επαγγελματιών τού νησιού μας, να διεκδικούν απο την συντεταγμένη κεντρική διοίκηση την αρωγή της για την επούλωση αυτής της πράγματι μεγάλης ζημίας.

Επειδή ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα, εφόσον έσβησαν και τα φώτα της δημοσιότητας, όσον αφορά το μέγεθός της ζημιάς, εγώ θα προκαλέσω, σαν πρόεδρος των επαγγελματιών, αυτούς που πιστεύουν και διαλαλούν, οτι ειναι μικρή και διαχειρισιμη να έρθουν να βγάλουν τον δεκάμηνο χειμώνα που έρχεται και να ανταποκριθούν σε ΦΌΡΟΥΣ, ΡΕΎΜΑΤΑ, ΑΣΦΆΛΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ, ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ, και βεβαίως να συντηρήσουν και την επιχείρηση τους για την επόμενη σεζόν .

Κύριοι αγαπητοί συνομιλητές του κρατικού μηχανισμού, η ζημιά μας είναι υπαρκτή και μεγάλη.
Οπως υπαρκτά και γενναία, ζητάμε να είναι τα μέτρα που θα παρθούν για την εκτόνωση αυτου του μεγάλου προβλήματος.

Συνομίλησα για το θέμα, βάση του θεσμικού μου ρόλου τις τελευταίες ημέρες, με Υπουργούς με τον Περιφερειάρχη και Βουλευτές, (οφείλω να ομολογήσω, οτι επικοινώνησαν οι ίδιοι μαζί μου).
Ολοι με διαβεβαιώνουν, ότι είναι στην φάση λήψεις μέτρων, για την αντιμετώπιση και των αιτιών αλλά και της άμεσης βοήθειας.

Εμείς απο την μεριά μας, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του Νησιού, περιμένουμε να τα δούμε.
Επειδή όμως το όλο θέμα έχει να κένει με την επαγγελματική επιβίωση μας, λέμε προς όλους τους αρμόδιους, ότι εάν και εφόσον το σχέδιο ειναι ασπιρίνες για τον καρκίνο, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Είμαστε καλόπιστοι και υπομονετικοί ως νησιώτες και πιστεύουμε οτι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Ζητησαμε λοιπόν (να τα ξαναεπισημανω)
- Την οριστική επίλυση του θέματος τής ακτοπλοικης μάς σύνδεσης
- Την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων μας
- Την εκπόνηση σχεδίου ειδικής προβολής
Για το νησι μάς.
-Και λάβαμε υποσχέσεις για την επίλυση,
Των βασικων θεματων υποδομής, που κρατάνε το Νησί μας όμηρο έναντι της αναπτυξης.
ΛΙΜΑΝΙΑ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, ΟΔΙΚΌ ΔΊΚΤΥΟ ΙΑΜΑΤΙΚΑ, ΚΆΜΠΙΝΓΚ, ΜΟΥΣΕΊΟ."