Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς "Fire Dragon"
Αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς "Fire Dragon"

"Fire Dragon: Ο σύγχρονος εξομοιωτής πυρκαγιάς βρίσκεται στην Π.Υ. Αλεξανδρούπολης (video)

23-11-2022

Εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα με τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή πυρκαγιάς "Fire Dragon"

Συγκεριμένα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, 120 πυροσβέστες από περιοχές του Έβρου θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς σε αστικά συμβάντα, με τη βοήθεια του "Fire Dragon"

VW Τερζενίδης

Πιο ειδικά, πρόκειται για μια προσομοίωση φωτιάς σε κλειστούς διαμερισματοποιημένους χώρους, όπως ένα διαμέρισμα, ένα γραφείο ή μια αποθήκη, όπου οι πυροσβέστες θα κληθούν να εκτελέσουν διάφορα σενάρια, να κατασβέσουν τις εστίες πυρκαγιάς και διασώσουν εγκλωβισμένο άτομο.  

Για να γίνει πιο κατανοητό, ο "Fire Dragon" είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που βρίσκεται στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το 2015 και προσφέρει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να εκπαιδευτούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους, σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς, που προσομοιάζει αστικούς κλειστούς χώρους.

Δείτε παρακάτω σχετικό video και φωτογραφίες, καθώς και καταγραφή επιχείρησης εντός του φλεγόμενου οχήματος.

Στο δεύτερο video δείτε επίσης τότε που μπήκαμε στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΟΛΥΜΠΟΣ, που είχε στηθεί στα Λουτρά το Σεπτέμβριο του 2020, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ένα εξίσου εντυπωσιακό όχημα της ΠΥ.

newsroom @ e-evros.gr