Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

H "έξοδος" του κ. Σγουρίδη από το συνέδριο.
H "έξοδος" του κ. Σγουρίδη από το συνέδριο.

"Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες

11-12-2015

Σάββατο

Ώρα: 10:00

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξάγονται κανονικά.


 

Ώρα: 20:00

Ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν εντός του γυμναστηρίου και ομάδα αγροτών παρέμεινε εντός αυτόυ, όταν τελείωσε την ομιλία του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάλεσε αγρότες σε "τετ - α - τετ" συνομιλία παρόντος του Υπουργού κ. Σγουρίδη. Ο δεύτερος (υποτίθεται) κατέγραψε τα αιτήματά τους αλλά μιας και στο παρελθόν το έχει κάνει πολλές φορές οι αγρότες δεν "τσίμπησαν" και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση και ενώ οι εξαγριωμένοι αγρότες δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν, περικύκλωσαν το αμάξι του εμποδίζοντας την "εξοδό του" από το συνέδριο.

Ο Σγουρίδης φεύγει από το 10ο Συνέδριο Θρακών

Η στιγμή που οι εξαγριωμένοι αγρότες εμποδίζουν τον κ. Σγουρίδη να φύγει από το 10o Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών: https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/quot-ntoy-twn-agrotwn-sthn-enar3h-toy-synedrioy-8rakwn-stis-feres/post28435

Δημοσιεύτηκε από e-evros.gr στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα: 18:00

Άνω κάτω έγινε η έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών στις Φέρες Έβρου το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις 17:00. 

Όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν με τους προγραμματισμένους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, του Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης αλλά και του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όταν εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στο χώρο "από παντού".

Με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, κ. Αλεξανδρή, οι αγανακτισμένοι αγρότες έκαναν έκκληση στον κόσμο "να εγκαταλείψει και να βγει έξω μαζί τους", όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους. "Είναι επιτέλους ώρα και για λίγη επανάσταση", έλεγε ο πρόεδρος.

Είναι χαρακτηριστικό πως εισέβαλαν στο γυμναστήριο και κατευθύνθηκαν στους επισήμους κατηγορόντας τους για κατασπατάληση χρημάτων ενώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, της βάσης της ελληνικής αγοράς, δεν έχουν αποδοθεί. "Συνέδρια μπορείτε να κάνετε, αποζημιώσεις όμως; Μέχρι πότε;", φωνάζαν.

"Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τόσοι πολλοί, έχουν τάξει τόσα πολλά και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα", έλεγε ο πρόεδρος, "γι' αυτό ζητάω από όλους τους συνανθρώπους μας να μας συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας" (εννοώντας να αποχωρήσουν από το συνέδριο).

Με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε αμυντική στάση και να προσπαθεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση, το Δήμαρχο να ηρεμεί τους αγρότες, τους βουλευτές να βρίσκονται μέσα στο "χαμό" και να "τα ακούνε" από τους αγρότες και τους συνέδρους να... τραβάνε τα μαλλιά τους οι εργασίες διεκόπηκαν.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσουμε σχετικά.

Συμβαίνει τώρα (18:30): Ένας χαμός πριν από λίγο στην έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών στις #Φέρες.Εξαγριωμ...

Posted by e-evros.gr on Friday, December 11, 2015
H "έξοδος" του κ. Σγουρίδη από το συνέδριο. "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες "Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες