Σήμερα είναι: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
greek english turkish
SOHO AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Όχι" στην άμεση παραλαβή του αθλητικού μπαλονιού λέει η νέα Δημοτική Αρχή

"Όχι" στην άμεση παραλαβή του αθλητικού μπαλονιού λέει η νέα Δημοτική Αρχή

01-12-2019

Δεν θα παραλάβει τελικά άμεσα η νέα Δημοτική Αρχή τον θόλο στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων, γνωστό σε όλους ως αθλητικό μπαλόνι.

Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή 29/11.

Συγκεκριμένα με οριακή πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του κ. Ζαμπούκη που έλεγε να παραληφθεί το αθλητικό μπαλόνι όποτε οι υπηρεσιακοί δώσουν έγκριση ότι πληρεί όλες τις μόνιμες προϋποθέσεις ώστε να μην τίθεται θέμα πυρασφάλειας.

Η σύμβαση για την προμήθεια του θόλου αθλητικών εγκαταστάσεων υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία τον περασμένο Απρίλη από τότε ως σήμερα το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται κυριολεκτικά στον "αέρα" δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην ανάδοχο εταιρεία όσο  και στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί πως παρά την έγγραφη εντολή του πρώην δημάρχου για έκδοση Άδειας εργασιών μικρής κλίμακος η τεχνική υπηρεσία και ο εργολάβος της «βάσης» απαιτούσε μελέτες «κτηρίου».  Γεγονός το οποίο αποτελεί κώλυμα και ναρκοθετεί την έκδοση άδειας, την παραλαβή και εγκατάσταση του «κτηρίου» «μπαλονιού».

Ένα έγγραφο από την ΠΕ.ΧΩ. ( προϊσταμένη αρχή της πολεοδομίας) που κατέθεσε ο ανάδοχος Πολ. Μηχ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει ρητά ότι η κατασκευή αυτή ΔΕΝ αποτελεί ΚΤΗΡΙΟ!

Ο δικηγόρος του αναδόχου Χρήστος Δετσαριδης πρότεινε να εκδοθεί άμεσα άδεια μικρής κλίμακας καθώς δεν πρόκειται για κτήριο αλλά για προσωρινή κατασκευή  αλλά και πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, σημείωσε πως όλα έχουν γίνει νόμιμα και πως θα πρέπει να προχωρήσει ο δήμος στην παραλαβή του "μπαλονιού" διαφορετικά ο Δήμος κινδυνεύει να οδηγηθεί στα δικαστήρια από τον ανάδοχο και να πληρώσει το ποσό περίπου των 300.000 ευρώ.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση στο video που ακολουθεί:

 

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ