Σήμερα είναι: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
greek english turkish
VAMOS ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Ψεκάστε άμεσα όλες τις καλλιέργειες" - Έξαρση του δάκου στην Αλεξανδρούπολη

"Ψεκάστε άμεσα όλες τις καλλιέργειες" - Έξαρση του δάκου στην Αλεξανδρούπολη

14-08-2018

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Περιφερειακή Ενότητα στους παραγωγούς του Νομού, καθώς παρατηρήθηκε έξαρση του δάκου, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοίνβωσε πως από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη έξαρση στις συλλήψεις του δάκου.

Για το λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς να ψεκάσουν άμεσα με κατάλληλα εντομοκτόνα, με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή και σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της υπηρεσίας.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματα τους σε όλη την ελαιοκομική περίοδο και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους γεωπόνους για να υπάρχει συντονισμός, και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Νεότερα δεδομένα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2551357120 και 2551357140.