Σήμερα είναι: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Ρετσινιά»: ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης για τον εξορθολογισμό κράτους – εκκλησίας

«Ρετσινιά»: ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης για τον εξορθολογισμό κράτους – εκκλησίας

09-11-2018

«Δεν μπορούμε να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, το δημοσιοϋπαλληλίκι δεν ταιριάζει σε εμάς».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος τη συμφωνία ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εξορθολογισμό των σχέσεων.

«Όλα αυτά τα χρόνια που οι ιερείς και αρχιερείς είμαστε στο κρατικό μισθολόγιο, εμείς την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου τη θεωρούμε πάνω μας ως ρετσινιά», δήλωσε ο κ.Άνθιμος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο αρχιεπίσκοπος πολύ σωστά κάνει, εγώ συμφωνώ απόλυτα, δεν πατάει πάνω σε σάπιο σανίδι, αυτό που ήταν το παράπονό μας και το αίσθημα που βιώναμε τόσα χρόνια, ο ίδιος ο ελληνικός λαός να λέει οι παπάδες γίνανε δημόσιοι υπάλληλοι», εξήγησε στη συνέχεια ο μητροπολίτης.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, το δημοσιοϋπαλληλίκι δεν ταιριάζει σε εμάς, δεν έχουμε οκτάωρο και δεν τελειώνει η υπευθυνότητα μας μόλις τελειώνει η υπηρεσία μας. Ο ιερέας είναι με τα ράσα όλη την ημέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι παπάς από το πρωί μέχρι το βράδυ, με το πετραχήλι στον λαιμό ακόμη και τη νύχτα…»

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ