Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σαμοθράκη: Οι αφανείς ήρωες που έσωσαν το νησί!

Σαμοθράκη: Οι αφανείς ήρωες που έσωσαν το νησί!

12-08-2022

Βράδυ Πέμπτης. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μόλις έχει δέσει το πλοίο της γραμμής που μας συνδέει με το νησί της Σαμοθράκης.

Μέσα σε λίγα λεπτά η προβλήτα του λιμανιού γέμισε κόσμο, τουρίστες και ντόπιους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο. Κάπου εκεί διακρίνω το λεωφορειάκι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του δήμου Αλεξανδρούπολης. Επιβαίνοντες ήταν η ομάδα που συνέδραμε στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στη Σαμοθράκη.

Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να απαθανατίσω την στιγμή για να δείτε τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.

Πρόσωπα κουρασμένα αλλά τόσο ευτυχισμένα. Το σώσανε το νησί. Αυτοί, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης και οι εθελοντές. Οι τόσοι εθελοντές που αγαπάνε τη Σαμοθράκη υπό τις οδηγίες του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης Απόστολο Γαλαζούλα. Το σώσανε το νησί!


Ποια αυταπάρνηση έχει ατσαλώσει αυτούς τους ανθρώπους και καταφέρνουν να στέκουν μέρες σε τόσο αντίξοες συνθήκες; Τι να πει κανείς για τις ομάδες πεζοπόρων, τους πιλότους των εναέριων μέσων;

Άνθρωποι που εργάζονται σκληρά όταν τους φωνάζει το καθήκον για να είμαστε όλοι εμείς σώοι και ασφαλείς στα σπίτια μας. 

Συγκίνηση και Περηφάνεια. Αυτό ένιωσα όταν τους είδα. Αυτό πρέπει να νιώθουμε για αυτούς τους ανθρώπους που με κίνδυνο τη ζωή τους, βρέθηκαν στη Δαδιά, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο και σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Όλοι τους αποκαλούν "ήρωες", δεν είναι τυχαίο, βγαίνει αυθόρμητα. Πιθανόν δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση τους, σίγουρα όμως δεν θα θέλαμε να μην είναι στη θέση τους.

Απέραντος σεβασμός στους ήρωες Πυροσβέστες. Σας ευχαριστούμε.

Σ.Κ