Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Σε τιμές... ΚΤΕΛ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους νησιώτες

Σε τιμές... ΚΤΕΛ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους νησιώτες

05-05-2018

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα «μεταφορικό ισοδύναμο» που θα επιτρέπει στους νησιώτες να ταξιδεύουν ακτοπλοϊκά με το ίδιο κόστος εισιτηρίου για εκείνους που μετακινούνται με ΚΤΕΛ σε ίση απόσταση στην ενδοχώρα. Το μέτρο ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου στη Μυτιλήνη, ενώ, αντίστοιχα, θα εξισωθεί το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Έθνος», το μέτρο, που ικανοποιεί ένα αίτημα δεκαετιών για τα νησιά, αναμένεται να αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό την απώλεια από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, αν και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αποσύνδεαν τα δύο θέματα.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δίνοντας λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου από το βήμα του συνεδρίου, ο νησιώτης θα αγοράζει το εισιτήριο για την ακτοπλοϊκή του μετακίνηση και θα δείχνει την κάρτα νησιώτη στο πρακτορείο, προκειμένου να αφαιρείται η διαφορά του κόστους από μία μετακίνηση αντίστοιχης απόστασης στην ενδοχώρα. Μέσα σε μία – δύο ημέρες θα πιστώνεται το ποσό της διαφοράς στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δώσει ο κάτοχος της κάρτας νησιώτη κατά τη διαδικασία της ταυτοποίησής του.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά τη μεταφορά εμπορευμάτων, οι επιχειρηματίες θα βάζουν το κόστος της φορτωτικής και θα εκκαθαρίζεται στο τέλος του κάθε τριμήνου η διαφορά από το κόστος κάποιας αντίστοιχης χερσαίας μεταφοράς. Το ποσό της διαφοράς θα πιστώνεται επίσης στον λογαριασμό του επιχειρηματία.

Πηγή: cnn.gr