Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS AL FARO

Αθλητικά νέα

Σκάκι: Πρωταθλήτρια Περιφέρειας ΑΜ-Θ & Σερρών η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Σκάκι: Πρωταθλήτρια Περιφέρειας ΑΜ-Θ & Σερρών η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

19-10-2018

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ΑΜ-Θ κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μια αγωνιστική πριν την λήξη του Πρωταθλήματος και προκρίθηκε στο κορυφαίο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα που θα διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη 20-24 Δεκεμβρίου 2018!

Αήττητη, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες η ομάδα παίδων-κορασίδων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, κατέκτησε ήδη την 1η θέση και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Περιφέρειας ΑΜΘ & Σερρών.

Τυπικά το Πρωτάθλημα της Περιφέρειας θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2018, όπου οι ομάδες που συμμετέχουν θα αναμετρηθούν στον τέταρτο τελικό γύρο.
Η ομάδα του Εθνικού όμως, ήδη έχει ξεχωρίσει βαθμολογικά , έχει 6 βαθμούς και ακολουθούν οι ομάδες, Κηφισιάς Σερρών και Ξάνθης με 4 βαθμούς. Στην 1η αγωνιστική ο Εθνικός είχε νικήσει την Ξάνθη, ενώ στην 2η αγωνιστική είχε νικήσει την ομάδα των Σερρών.

Έτσι λοιπόν ακόμη και σε περίπτωση ήττας του Εθνικού στην 4η αγωνιστική και αν υποθέσουμε ότι θα ισοβαθμήσει με μια από τις δύο ομάδες που ακολουθούν βαθμολογικά, τα κριτήρια άρσης ισοπαλίας γέρνουν υπέρ του Εθνικού αφού είχε νικήσει και τις δύο ομάδες.

Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης, πριν μάλιστα ολοκληρωθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι μια σπουδαία κατάκτηση των παιδιών του Εθνικού και του αρχηγού της Ομάδας Χρήστου Αντώνογλου που τα συνοδεύει σε όλες τις αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας!

Η ομάδα παίδων κορασίδων του Εθνικού αποτελείται από τα εξής παιδιά:
• Ορέστης Μπλίτσας 15 ετών ,κατέχει την σκακιέρα του 16άρη .
• Βαλέριος Νάσος 13ετώνκατέχει στην σκακιέρα του 14άρη.
• Χρήστος Χασάπης 10ετών
• Μιχάλης Καραγασίδης 9 ετών
• Γιώργος Γκόγκολας 8ετών
μοιράζονται τις σκακιέρες του 12άρη και του 10άρη
• Ελπίδα-Σοφία Αϊβαζιάν 16 ετών κατέχει την σκακιέρα της 16άρας
• Άρτεμις Μπλίτσας 11 ετών κατέχει την σκακιέρα της 12άρας.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα πέσει η αυλαία του Πρωταθλήματος Περιφέρειας, με τον Εθνικό να αγωνίζεται στην έδρα του απέναντι από τον ΣΟ Δράμας.
Μια τυπική αναμέτρηση, αφού ήδη το Πρωτάθλημα για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης έληξε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, όπου επικράτησε του ΟΦΣ Καβάλας.
Η νίκη αυτή, τρίτη κατά σειρά, ήταν το ζητούμενο για τον Εθνικό. Ήταν το εισιτήριο του για το κορυφαίο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι ο Εθνικός είναι η μόνη ομάδα που έπαιξε και με τις τρεις πιο ισχυρές ομάδες του Πρωταθλήματος, όπως αυτό αποτυπώνεται βαθμολογικά έως τον 3ο γύρο!
Στην νεότερη ιστορία του Εθνικού, η ομάδα παίδων κορασίδων θα συμμετέχει για 2η φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ενώ στο παρελθόν είχε συμμετάσχει τρεις φορές καταντώντας μάλιστα και την 2η θέση στην Ελλάδα!