Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι αμπελουργοί της περιοχής άνοιξαν τους αμπελώνες τους για το κοινό.
Οι αμπελουργοί της περιοχής άνοιξαν τους αμπελώνες τους για το κοινό.

Σουφλί: Τριήμερο μύησης στον κόσμο του αμπελιού, του τρύγου, της οινοποίησης & της μαγειρικής

20-09-2022

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Αμπελομαγειρέματα» που οργανώθηκε στο Σουφλί.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις, οι δραστηριότητες των μικρών που μυήθηκαν στον κόσμο του αμπελιού, του τρύγου, της οινοποίησης αλλά και της μαγειρικής, η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, η γνωριμία με αμπελουργούς μέσα στους αμπελώνες και η γευσιγνωσία είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα στοιχεία των τριήμερων εκδηλώσεων.

Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Έ. στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ- Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» του τοπικού προγράμματος
CLLD/LEADER υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, που διοργάνωσε τα «Αμπελομαγειρέματα», ο Δήμος Σουφλίου και Περιφερειακή Ένωση Δήμων της ΑΜΑΘ που ήταν συνδιοργανωτές, πέτυχαν να παντρέψουν και να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, μέσα από ιδιαίτερες γεύσεις που δημιούργησε η chef Στέλλα Σπανού, να ψυχαγωγήσουν το κοινό σε χώρους με ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτισμικό αλλά και παραγωγικό φορτίο και συμβολισμό αλλά και να δημιουργήσουν τις βάσεις καθιέρωσης αυτών των εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Έβρου Κελέτσης Σταύρος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Μέτιος Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δελησταμάτης Βασίλης, ο Πρόεδρος της ΠΈΔ Βασίλης Μαυρίδης, ο Έντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Τσώνης Αθανάσιος, o Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού ΠΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού Καβιδόπουλος Παναγιώτης.

BARBA NIKOS

Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση είχαν:
Το σωματείο Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου – Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σουφλίου, η Ένωση Έπαγγελματιών, Βιοτεχνών και Έμπόρων Σουφλίου, ο Σύλλογος Έθελοντών και Νεολαίας – ΚΙΝΗΣΟΥ, το ΚΑΠΗ Σουφλίου, η 50η ΤΑΞΠΖ, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανέμη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θρακική Έστία».
Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι πολλοί εθελοντές και οι αμπελουργοί της περιοχής μας, οι οποίοι με μεγάλη χαρά διέθεσαν και άνοιξαν τους αμπελώνες τους για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες.

Καθώς επίσης, όλοι οι επαγγελματίες του Δήμου Σουφλίου οι οποίοι με τα προϊόντα τους, συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το Τριήμερο των εκδηλώσεων και να γευθούν οι επισκέπτες την τοπική μας γαστρονομία.