Σήμερα είναι: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από όλη αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά οι νέοι
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από όλη αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά οι νέοι

Σπαράζει καρδιές 17χρονη μαθήτρια από την Αλεξανδρούπολη - Ελλάδα "σκοτώνεις" τα παιδιά σου

07-07-2017

Τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης η κοινωνία μας έχει αλλάξει. Η δυσμενής οικονομική κατάσταση έχει εισβάλλει με βίαιο τρόπο στις ζωές όλων μας και μας έχει βάλει σε αυτή την καινούργια πραγματικότητα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από όλη αυτή την κατάσταση; Μα φυσικά οι νέοι. Παιδιά που πριν προλάβουν να ζήσουν, να βάλουν στόχους, να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν, τους κόβουν τα όνειρα.

Τι είναι μια χώρα με παιδιά χωρίς όνειρα; Παιδιά με ανασφάλεια και αβεβαιότητα; Παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να μην μπορούν να τα βοηθήσουν αλλά ούτε και να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, μιας και είναι άνεργοι;

Ένα τέτοιο παιδί είναι και η 17χρονη φίλη μας από την Αλεξανδρούπολη, η οποία μας έστειλε την παρακάτω επιστολή: 

"Γειά σας, είμαι μαθήτρια τρίτης Λυκείου πλέον και αντί να σκέφτομαι τις σπουδές μου στην συνέχεια, περιμένω να ενηλικιωθώ για να μπορώ να εργαστώ κάπου νόμιμα για να μπορώ να βγάλω τα προς το ζην. Οι γονείς μου είναι άνεργοι, και οι δύο. Είναι μολις 40 χρονών και δεν μπορούν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά για να εργαστούν λόγω ηλικίας. Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι γονείς μας καλούνται να πληρώνουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τα φροντιστήρια μας, τα απαραίτητα για να ζήσουμε και όλα αυτά με μηδενικό εισόδημα. 

Να ναι καλα οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας που με την κομμένη τόσες φορές σύνταξη τους προσπαθούν να βοηθήσουν  και εμάς. Η κατάσταση είναι άθλια και σε κάθε εκλογες ακούμε από τους υποψήφιους εκλεγμένους υπουργούς πως θα κάνουν τα πάντα για να βγούμε απο την κρίση και όλο στα ίδια μένουμε. Είμαι μόλις 17 χρονών και δεν κάνω όνειρα για σπουδές επειδή ξέρω πως δεν μπορεί η οικογένεια μου να αντέξει και άλλα έξοδα. Και ρωτώ όλους αυτούς τους υπεύθυνους που μας έφεραν σε αυτή την θέση, είναι δίκαιο; Να τρώτε τόσες χιλιάδες ευρώ τον μήνα και ο μέσος μισθός να είναι κάτω τον 500€. Να υπάρχει μια κενή θέση εργασίας και από πίσω της 20 άνεργοι. 

Έχω κουραστεί από το 2009 όλοι να λένε πως θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση και όλο να γίνονται χειρότερα τα πράγματα!"

Τι μπορείς να πεις σε αυτό το παιδί; Tι να του απαντήσεις; Πως η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της;