Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί η 14η Πανελλήνια Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί η 14η Πανελλήνια Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

28-06-2022

Τίτλος της 14ης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη, είναι «Ανάκτηση – Ανακύκλωση – Η Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων».

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α, την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν εισηγητές κι επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Οι Φο.Δ.Σ.Α έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν.

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) συνδιοργανώνουν εφέτος την 14η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στο ξενοδοχείο Astir Egnatia Grecotel.

Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις, από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τις ημέρες Πέμπτη 30 Ιουνίου και Παρασκευή 1 Ιουλίου. Το Σάββατο 2 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης. Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πρόσφατα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και επεξεργάζεται τα αστικά απόβλητα των Δήμων της περιοχής, συμβάλλοντας στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με εκτροπή ποσοτήτων από την ταφή και την ανάκτηση ποσοτήτων προς ανακύκλωση.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατασκευής της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου 2017ΣΕ27510112) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ένα σημαντικό επίσης θέμα που θα απασχολήσει την 14η Σύνοδο είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.