Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην Αλεξανδρούπολη το 8ο Συμπόσιο ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας  Χειρουργών Καρδιάς – Θώρακος –Αγγείων

Στην Αλεξανδρούπολη το 8ο Συμπόσιο ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Καρδιάς – Θώρακος –Αγγείων

12-05-2016

Την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου  πραγματοποιείται το  8ο Συμπόσιο των Ομάδων Eργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Τη διοργάνωση  έχει αναλάβει η  Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική καρδιάς- θώρακος  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου.  

Ο Διευθυντής της Χειρουργικής  κλινικής Καρδιάς- θώρακος Καθηγητής κος Μικρούλης Δημήτριος,  ανέφερε πως  στις 13-14 Μαΐου 2016, σε συνεδριακό χώρο γνωστού ξενοδοχείου της περιοχής της Αλεξανδρούπολης, θα διεξαχθεί το 8ο Συμπόσιο ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας  Χειρουργών Καρδιάς – θώρακος –Αγγείων.   

Η Αλεξανδρούπολη θα υποδεχθεί διακεκριμένους ομιλητές από το  χώρο της Καρδιο- θώρακο -χειρουργικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ογδόντα διακεκριμένοι επιστήμονες  από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν τις νεώτερες εξελίξεις στην Καρδιοχειρουργική και Θωρακοχειρουργική, καλύπτοντας  ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, το  οποίο θα κινηθεί στους ακόλουθους άξονες:

  • Εκπαίδευσης

  • Χειρουργικής Θώρακος

  • Χειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών

  • Χειρουργικής Επίκτητων Καρδιοπαθειών και

  • Νέων Τεχνολογιών Καρδιολογίας

Τα θέματα δεν ενδιαφέρουν μόνο τους Χειρουργούς Θώρακα-Καρδίας ,Καρδιολόγους, Πνευμονολόγους και αλλά ευρύτερα και άλλες ειδικότητες της Ιατρικής που έρχονται σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του Θώρακα και της Καρδίας.

Τα προεδρεία των Ομάδων Εργασίας που έχουν την ευθύνη του προγράμματος, καθώς και οι ομιλητές και οι σχολιαστές,, θα μας παρουσιάσουν τις πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα αιχμής της ειδικότητάς μας, τόνισε ο  κος Δημ. Μικρούλης.

Η επιλογή της πόλης για τη διοργάνωση του 8ου Συμποσίου των Ομάδων Eργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων  δεν ήταν τυχαία.

Κατ’αρχάς η  14η Μαΐου είναι ημέρα απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης και οι  ξεχωριστές για την περίσταση επετειακές εκδηλώσεις αναδεικνύουν  την ιδιαίτερη σημασία της περιοχής αλλά και προσφέρουν μοναδικές στιγμές φιλοξενίας για τους επισκέπτες της.

Επιπροσθέτως, στην Αλεξανδρούπολη έχει την έδρα της η  Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Έβρου  της οποίας η λειτουργία αποτελεί πρότυπο για τον ελλαδικό χώρο ενώ η αποτελεσματικότητα της είναι εφάμιλλη μεγάλων κέντρων του εξωτερικού.  Το γεγονός αυτό μεταφράζεται ως υψηλή εξειδικευμένη τριτοβάθμια παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ακόμη και σε εποχές οικονομικές δυσχέρειας και πολυάριθμων δυσκολιών, αναβαθμίζοντας το σύνολο της παροχής περίθαλψης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επισημαίνεται ότι το Συμπόσιο έχει αξιολογηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με μόρια (credits), αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (EACCME-UEMS) στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης.