Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english turkish
BABY SHOP TIMI MIKRO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Γιορτή Κρασιού στον Έβρο, με κρασί από την Έδεσσα
Γιορτή Κρασιού στον Έβρο, με κρασί από την Έδεσσα

Στην Εβρίτικη Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης δεν θα υπάρχουν Εβρίτικα Κρασιά – Τι δηλώνουν διοργανωτές & παραγωγοί

28-06-2018

Χωρίς Εβρίτικα Κρασιά πρόκειται να διοργανωθεί η «κορωνίδα» των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Έβρο, η Γιορτή Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη. Η φετινή διοργάνωση που θα λάβει χώρα από τις 22 έως και τις 26 Αυγούστου θα διαθέτει αφενός άφθονο κρασί, αφετέρου όμως αυτό δεν θα προέρχεται από παραγωγούς του Έβρου.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο του δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανέναν Εβρίτη παραγωγό για την προμήθεια κρασιού στην εκδήλωση, ενώ πέρυσι συμμετείχε μόλις ένας.

Αποτέλεσμα είναι οι Εβρίτες, οι ξένοι επισκέπτες, αλλά και όλοι όσοι δώσουν το παρόν, φέτος να πιούν κρασί από Μακεδονική εταιρεία εμπόρου από την Έδεσσα, του μοναδικού που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Το σχόλιο του Δημάρχου στο άκουσμα της είδησης την οποία ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ ανακοίνωσε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με θέμα την αποχώρηση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε από τη Γιορτή, ήταν «ε, αφού αυτός μόνο ενδιαφέρθηκε, εκεί θα πάμε».

Ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης σχολίασε επίσης «πως εμείς δεν φέρουμε την ευθύνη, για να μη λέει ο κόσμος γιατί δεν παίρνουμε ντόπιους παραγωγούς και δεν πίνουμε τοπικό κρασί».

Από την πλευρά των παραγωγών ο Αθανάσιος Μπέλλας, οινοποιός και εκπροσωπώντας την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΠΕΛΛΑ Ο.Ε Οινοποιία - Αποσταγματοποιία, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Έβρου και Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, σχολίασε πως «τα τελευταία χρόνια η Γιορτή Κρασιού έχει χάσει το δρόμο της. Έχει ανακύψει σειρά ζητημάτων με το χαρακτήρα της εκδήλωσης. Είναι προς τιμή του Δήμου που τη διοργανώνει, αλλά έχει αλλάξει λογική.»

Ο ίδιος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στη Γιορτή και δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να ξανασυμμετάσχει. «Οι παραγωγοί είμαστε θετικοί  να συνδράμουμε στην ανασυγκρότηση της Γιορτής που έχει γίνει θεσμός πλέον για τον Έβρο, με σκοπό να την βάλουμε στον αρχικό της δρόμο, αλλά βελτιωμένο. Βρισκόμαστε στη διάθεση του Δήμου».

 Μαρίνα Κριτού 

Εκλέγουμε