Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο πλευρό των Εβριτών Σύλλογοι της ΑΜΘ για το ΚΥΤ Φυλακίου

Στο πλευρό των Εβριτών Σύλλογοι της ΑΜΘ για το ΚΥΤ Φυλακίου

11-01-2021

Την αλληλεγγύη του στους πολίτες του Έβρου για την αντίθεση τους στην σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύλλογοι από όλη την Θράκη εκφράζουν την αντίθεση τους και την ενεργή συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις εφόσον αποφασιστούν.

Συγκεκριμένα οι Κτηνοτρόφοι της Δράμας αναφέρουν:

«Ο Σύλλογος κτηνοτρόφων Ν. Δράμας εκφράζει την αντίθεση και τον προβληματισμό του για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το ΚΥΤ της δομής φιλοξενίας στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Η αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι παράλογη και επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη, την συμπαράσταση και αν χρειαστεί και την ενεργή συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις στους ακρίτες μας, στους πολίτες της ΠΕ Έβρου, στον Αγροτικό και κτηνοτροφικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης, στους συλλόγους Εβριτών ΑΜΘ και καλούμε όλους τους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν στην αποτροπή του απαράδεκτου αυτού σχεδιασμού».

Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Ορεστιάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Διδυμοτείχου με επιστολή του εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ.

Επίσης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ απέστειλε επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Στην ακόλουθη επιστολή τονίζουν μεταξύ άλλων ότι ο Έβρος πρέπει να μείνει όπως ήταν πάντα: όρθιος , άξιος , φιλόξενος ορθόδοξος και ελληνικός!

"Με λύπη μας διαβάσαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 29 Δεκεμβρίου, την πρόσκληση από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,του οποίου προΐστασθε, για την επέκταση της δομής του ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας. Ο σύλλογός μας με την παρούσα επιστολή, αφουγκραζόμενος την δυσαρέσκεια των μελών του, που επι το πλείστον υπηρέτησαν για πολλά χρόνια στον ακριτικό νομό Έβρου και στην Θράκη γενικότερα καθώς και την επιθυμία του ηρωικού λαού του Έβρου που πάντα φύλαγε Θερμοπύλες σας δηλώνει με την παρούσα επιστολή την αντίθεση του σε οποιοδήποτε δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, και λέει όχι σε κάθε προσπάθεια για την υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής του Έβρου.

Εμείς που υπηρετήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ,φορώντας με τιμή το εθνόσημο στον ακριτικό Έβρο και την Θράκη, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας διότι ο Έβρος πρέπει να μείνει όπως ήταν πάντα: όρθιος , άξιος , φιλόξενος ορθόδοξος και ελληνικός!"