Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο Υπουργείο στις 23 Οκτωβρίου τα επόμενα βήματα για τα Κέντρα Υγείας Σαμοθράκης

Στο Υπουργείο στις 23 Οκτωβρίου τα επόμενα βήματα για τα Κέντρα Υγείας Σαμοθράκης

15-10-2018

Ορίστηκε τελικά το ραντεβού του Δημάρχου Σαμοθράκης με τον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα, σε ό,τι αφορά το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί του Έβρου.

Επί τάπητος πρόκειται να βρεθεί κυρίως η αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας που υπέστη σοβαρές ζημιές από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017, με αποτέλεσμα οι ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων να εξυπηρετούνται στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας.

Μετά από πολλούς μήνες αναβολών και αναμονής και από τις 2 πλευρές, η συνάντηση ορίστηκε τελικά για τις 23 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Υγείας, όπου θα βρεθεί ο Θανάσης Βίτσας.

Εκτός από την αποκατάσταση της υφιστάμενης όμως δομής που χρήζει επισκευής (κυρίως ο πρώτος όροφος που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά), πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα της ανέγερσης νέου Κέντρου Υγείας, που βρίσκεται στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

Να σημειωθεί πως προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Σαμοθράκης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά χωραφιού από ιδιώτη, η κίνηση αυτή όμως θα πρέπει να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Ο Δήμαρχος πρόκειται να θέσει και το ζήτημα της υποστελέχωσης των δομών υγείας, αλλά και τον χαρακτηρισμό τους ως "άγονα". 

Μαρίνα Κριτού