Σήμερα είναι: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO AL FARO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου & της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου & της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

29-02-2016

Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βραδιές Ιστορίας» διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στην Ιερά και Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τιμώντας τα 120 χρόνια από την ανέγερση του κτιρίου της Σχολής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρακικών Μελετών του Δήμου Διδυμοτείχου με κεντρικό ομιλητή τον Θρακιώτη λόγιο (Θεολόγο, Εκκλησιαστικό Ιστορικό και Νομικό) κ. Ιωάννη Ελ. Σιδηρά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και απρόσμενα πολυπληθής και ο ομιλητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που ακόμα και μετά τη λήξη της εκδήλωσης παρέμενε στις θέσεις του και έδειχνε έκδηλα το ενδιαφέρον και τη θέρμη που το διακατέχει για τη Μητέρα Εκκλησία.

Στην εκδήλωση παρέστη ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Αρχιμανδρίτης πάτερ Απόστολος Πορτοκαλίδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διδυμοτείχου κ.Ιωάννης Τοπαλούδης και κ.Δημήτριος Κεσόγλου, εκπρόσωπος του «Ευγενιδείου» Κέντρου Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου κ.Αθανάσιος Σίμογλου, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων της πόλης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που κατέκλισε το ζεστό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Θρακικών Μελετών και βέβαια οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ», τα μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Η τηλεοπτική κάλυψη έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό “R Channel Ροδόπης”, ενώ ελήφθησαν πλάνα από την πόλη, το Κάστρο και τους τοπικούς Ναούς, για να προβληθούν συνολικά στο τηλεοπτικό κοινό της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ» ευχαριστούν για άλλη μια φορά το σημαντικό προσκεκλημένο κ.Ιωάννη Σιδηρά που με το γλαφυρό λόγο του μας έφερε να ζήσουμε μία «Βραδιά Ιστορίας» στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον τηλεοπτικό σταθμό “R Channel Ροδόπης” για την κάλυψη της εκδήλωσης και την προβολή του τόπου μας, το Δήμο Διδυμοτείχου για τη διάθεση του χώρου στο Κέντρο Θρακικών Μελετών και υλικών, καθώς και τους ειδικούς επί του ήχου και της εικόνας κ.Σωτήριο Μάρκου (mobilesoundfactory.gr) και κ.Ευάγγελο Κομνηνάκη (Φωτο-Κομνηνάκη) για τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούν θερμά όλους του παρισταμένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και τους καλούν να πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου με τον ίδιο ρυθμό και τη ζέση για την ιστορία και τον τόπο μας.

Πηγή: didymoteicho.net