Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στους δρόμους την Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη

Στους δρόμους την Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη

19-03-2022

Συγκέντρωση διοργανώνει την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ανακοίνωσή της καλεί «τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας. Να δηλώσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε άντρο μερίδας ιμπεριαλιστών και σε στόχο των ανταγωνιστών τους!

Ήδη ο πόλεμος έχει συνέπειες για τον λαό μας, με τις τεράστιες επιπλέον αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κλπ. Κανείς να μη δεχτεί να πληρώσει ο λαός!

Απαιτούμε:

Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Να φύγουν τώρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα ελληνικά στρατόπεδα τα σώματα εκστρατείας των Αμερικανών.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Καμία παραχώρηση των υποδομών της χώρας για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού μας με κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, με μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες».