Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διαμαρτυρία των Σωματείων του Έβρου μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Διαμαρτυρία των Σωματείων του Έβρου μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Σωματεία του Έβρου καταγγέλουν τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης (video)

10-06-2021

Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για προσπάθεια φίμωσης των Σωματείων τους.

Η διαμαρτυρία τους ξεκινά στις 10 το πρωί σήμερα, μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου που αναφέρεται στην στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντη στα Σωματεία του Έβρου.


"Η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την προσπάθεια να εξαφανίσει κάθε φωνή που δεν συμφωνεί με την πολιτική της και διεκδικεί. Κατέβασε μέσα σε λίγες ώρες το πανό των εργατικών σωματείων, που προπαγάνδιζε την απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και άλλων παρόμοιων πρακτικών με πανό των σωματείων παλαιότερα ενάντια στη βάση του ΝΑΤΟ στο λιμάνι.

Προφανώς, η κατά τα άλλα «ευαίσθητη» Δημοτική Αρχή, δεν έχει πρόβλημα με τις πρόβες πολέμου των αμερικανονατοϊκών, που βάζουν σε κίνδυνο την πόλη μας και τις οικογένειές μας, ούτε με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακής αργίας και όλα τα άλλα μέτρα που φέρνει με το αντεργατικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση. Γιατί πως αλλιώς να εκληφθεί η φούρια της να μην ακουστεί κάτι για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι με ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς , οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου, οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, οι σχολικές καθαρίστριες έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τις «ευαισθησίες» της Δημοτικής Αρχής, με την καταστρατήγηση του ωραρίου, την αντιπαλότητα στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη διαιώνιση της ομηρίας και της ανασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή και συνοδοιπόρο στη διάλυση της σταθερής εργασίας και του εργάσιμου χρόνου, που διαμόρφωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να ξέρουν όλοι, κυβέρνηση, εργοδοσία και παράγοντες στην τοπική διοίκηση ότι δεν θα τους περάσει. Φίμωτρο στους εργαζόμενους δεν θα βάλλουν. Όσοι ονειρεύονται δούλους του 21ου αιώνα θα απογοητευτούν. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Ακολουθεί παρακάτω η live μετάδοση μέσα από την κάμερα του e-evros.gr, από την σημερινή απεργία και τη συγκέντρωση των σωματείων, μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης: